Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 11-10-2009

Bestuurder pleegt meerdere overtredingen
EMMEN Zaterdagmiddag bekeurde de politie een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Na controle op de Ermerweg werd de autobestuurder bekeurd voor het rijden onder invloed, 355 ug/l, rijden in een onverzekerde auto en rijden zonder geldige APK. (2009046607)

Op de bon voor verbranden van afval
ZANDPOL Na meldingen over rookoverlast door het verbranden van afval in de Zandpolstraat werd zaterdagmiddag een onderzoek ingesteld. Bij een woning werd op het erf een ton aangetroffen waarin afval, o.a. spaanplaat en triplex, werd verbrand. Naast de ton lag o.a. nog een geplastificeerde keukenlade. De bewoner, een 43-jarige man, weigerde het vuur uit te maken. Bij hem aanwezige kennissen maakten het vuur uit. De man werd bekeurd. (2009046611)

Huiselijk geweld

ASSEN Zaterdagmiddag hield de politie een 17-jarige knaap aan. Hij wordt ervan verdacht zijn moeder meerdere keren te hebben mishandeld en werd ingesloten terzake huiselijk geweld. (20090465910

Aanrijding met letsel
HOOGEVEEN Zaterdagmiddag raakte een 33-jarige Hoogevener gewond bij een aanrijding op de Kanaalweg. De man reed in zijn auto komende uit de richting van de Industrieweg in de richting van de Meester Cramerweg. Een over de Bentinckslaanlaan rijdende 73-jarige autobestuurder uit Hollandscheveld wilde rechtsaf slaan de Kanaalweg op. Hij zag de man uit Hoogeveen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de Hoogevener tegen een boom botste en op de Kanaalweg tot stilstand kwam. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een geparkeerde auto van een 65-jarige Hoogevener werd eveneens beschadigd ten gevolge van de aanrijding. (2009046618)

Mishandeling
EMMEN Zaterdagavond werd een 16-jarige knaap in Emmen mishandeld door een onbekende man. Samen met een aantal vrienden bevond hij zich op de trap bij de C1000 in het winkelcentrum Emmerhout. Daar werden ze aangesproken door de onbekende man die in gezelschap was van een andere man. De aanwezigen werden gevraagd of ze coke wilden kopen. Toen niemand reageerde verdwenen de mannen en kwam kort daarna terug en werd de vraag nogmaals herhaald. Toen de 16-jarige Emmenaar nogmaals zei geen belangstelling hiervoor te hebben werd hij door 1 van de mannen in zijn maag geslagen waarna de mannen vertrokken. De politie hoopt dat bewakingsbeelden kunnen leiden tot de aanhouding van de verdachte. Beide mannen waren tussen de 25 en 30 jaar oud en reden in een klein model 2-deurs rode auto. De man die sloeg is ongeveer 1.85 lang, heeft kort donker krullend haar, brildragend (vierkant-model), ongeschoren en droeg een grijs-wit gestreept vest. De andere man droeg een lederen broek met touwtjes (zgn. bikersbroek) met daaronder kistjes, stevig postuur, breed gezicht, zwart krullend haar in een staart, slecht gebit en de man droeg een rood shirt. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2009046642)

Gewonde na woningbrand

EXLOO Tijdens een melding van een brand in een woning aan de Groot Akkersweg bleek de 49-jarige bewoonster zich zaterdagavond nog in het pand te bevinden. Ze werd met behulp van politie en brandweer uit de woning gehaald en met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens de brand kwam de kat van het slachtoffer om het leven. De politie stelt een onderzoek in en heeft aanwijzingen dat de bewoonster de brand heeft gesticht. (2009046649)

Inbrekers betrapt
ASSEN Na een melding dat er een poging tot inbraak plaatsvond aan de Brunelstraat ging de politie ter plaatse. Op aanwijzing van getuigen konden zaterdagavond in de Pinksterbloemstraat drie verdachten van 20 jaar oud en afkomstig uit Assen en Smilde aangehouden worden. De politie stelt een onderzoek in. (2009046650)

Alcomobilisten
COEVORDEN Zaterdagavond hield de politie een 33-jarige bestuurder uit Enschede aan. De man reed in een bedrijfsauto over de N34 toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek onder invloed, 530 ug/l, te zijn. (2009046651)

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een 53-jarige inwoner van Spier bekeurd. De man reed onder invloed, 415 ug/l, over de Marconistraat toen hij gecontroleerd werd. (2009046654)

EMMEN In de vroege zondagochtenduren schatte een 24-jarige Eindhovenaar een bocht in de rijbaan van de Schietbaanweg verkeerd in. Hij belandde in de sloot. Tijdens controle bleek hij gedronken, 565 ug/l, te hebben. De man werd bekeurd en zijn auto moest afgesleept worden. (2009046671)

RODEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een beginnende bestuurder bekeurd. De 20-jarige Groninger reed onder invloed, 190 ug/l, in zijn auto slingerend over het Oosteinde. (2009046674)

DRIJBER Op de Nijenkamp werd in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige autobestuurder uit Beilen bekeurd. De man blies 650 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. (2009046675)

Vechtersbaas aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag ontdekte de politie een vechtpartij tussen twee knapen op de Grote Kerkstraat. Toen getracht werd de vechtersbazen te scheiden besloot een 16-jarige Hoogevener het op te nemen tegen de politie. Hij bleef zich verzetten waarna hij uiteindelijk aangehouden werd terzake het verstoren van de openbare orde. (2009046661)

Woning- en autobrand
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een woningbrand gemeld in de Prins Hendrikstraat. Na onderzoek bleek dat er brand in de woning was en dat een voor de woning geparkeerde personenauto eveneens onder de motorkap brandde. De 21-jarige bewoner en tevens eigenaar van de auto was afwezig. Het vuur sloeg op de bovenverdieping over naar een naastgelegen woning. De daar aanwezige 16-jarige oppas kon na waarschuwing van een buurtbewoner met 2 kinderen en een hond hun huis verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke brandstichting van woning en auto. Voor de bewoners van beide woningen is vervangende woonruimte geregeld. (2009046673)

Politie houdt tasjesdief aan
ASSEN Een 19-jarige Assenaar kon in de nacht van zaterdag op zondag als verdachte van tasjesroof aangehouden worden. Kort daarvoor nam hij van een in een parkeergarage aan de Stelling aanwezige 27-jarige vrouw uit Assen de tas mee. Deze had zij even op een muurtje gezet terwijl ze stond te praten. De dader ging er fietsend vandoor. De benadeelde ging er met een getuige fietsend achteraan, haalde de man in die haar de tas teruggaf waarna de man weg fietste. Toen bleek dat haar portemonnee er niet meer inzat ging ze er wederom achteraan, haalde hem in en zag dat de man de portemonnee weggooide en er weer vandoor ging. Het geld bleek er echter niet meer in te zitten. Omdat de dader herkend werd kon hij kort hierna aangehouden worden. (2009046684)

Man door ruit geduwd
COEVORDEN Een 21-jarige Coevordenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag door drie onbekende personen door een winkelruit in de Bentheimerstraat geduwd. Het drietal vroeg hem om een sigaret maar omdat de man niet rookte kon hij daar niet aan voldoen. Dit werd hem niet in dank afgenomen waarna ze tegen hem aan duwden. Hierdoor viel hij door de winkelruit. Dit leverde hem meerdere snijwonden op die hij moest laten hechten in het ziekenhuis. (2009046689)

Zware mishandeling in discotheek

BEILEN Bij discotheek LEF aan de Domoweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarig meisje uit Midwolda mishandeld. Toen ze naar het toilet liep werd ze zonder enige aanleiding meerdere keren geslagen en getrapt door een andere bezoekster van de discotheek. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Door personeel van de discotheek kon de dader, een 18-jarige Assense, aan de politie overgedragen worden. Ze bekende de mishandeling. (2009046691)

Autokrakers op heterdaad betrapt

EMMEN In de vroege zondagochtenduren heeft de politie twee van autoinbraak verdachte personen, beide 17 jaar oud en afkomstig uit Valthe en Nieuw Dordrecht, aangehouden. Het duo kon na een melding dat er ingebroken werd op het parkeerdek aan de Noorderpassage daar aangehouden worden. De knapen bekenden in twee autos te hebben ingebroken. Ze werden ingesloten en nader onderzoek volgt. (2009046696)

Openlijke geweldpleging

ZUIDLAREN Een 24-jarige Groninger werd in de nacht van zaterdag op zondag in de Millystraat mishandeld door twee onbekende jongeren. Het duo sprak hem aan waarna er een woordenwisseling ontstond. Toen de Groninger twee vrienden voorbij zag fietsen riep hij door de ontstane dreigende situatie uit voorzorg hen erbij. Het onbekende duo sloeg vervolgens op de Groninger en een 25-jarige eveneens uit Groningen afkomstige vriend in. Hierbij werd de 25-jarige vriend met een fles geslagen. Het gelukte de derde vriend om te ontkomen en 112 te bellen. Beide slachtoffers werden door ambulance personeel onderzocht waarbij de 25-jarige man geadviseerd werd zich onder doktersbehandeling te laten stellen. De daders waren een blanke jongen van ongeveer 20 jaar oud en ongeveer 1.70 lang. Hij droeg een pet. De tweede dader had een getinte huidskleur, tussen de 1.75 en 1.80 lang en had een ringbaardje. (2009046702)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.