Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.10 uur

Utrecht, 11-10-2009

Gewonde bij gewapende overval; oproep getuige(n)

AMERSFOORT Bij een gewapende overval op een horecagelegenheid aan de Soesterweg waarbij is geschoten, liep een 28-jarige man uit Amersfoort door een schot letsel op aan zijn hoofd. Na zijn behandeling in het ziekenhuis, mocht hij het ziekenhuis verlaten voor het afleggen van een verklaring op het politiebureau.

Op zaterdag 10 oktober omstreeks 05.10 uur drong een aantal mannen de horecagelegenheid aan de Soesterweg binnen. Zij bedreigden de ongeveer tien aanwezige bezoekers waaronder de eigenares en eisten geld. De 28-jarige man wilde in de paniek die ontstond, het pand uitvluchten, maar werd door een kogel geraakt. Hij wist toch buiten het pand te geraken en sloeg met zijn gsm via 112 alarm. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de overvallers al waren gevlucht. Hoe zij zijn gevlucht, is nog niet duidelijk en het is ook nog onbekend of er geld is buitgemaakt. De politie stelt een uitgebreid (sporen)onderzoek in.

Van twee mannen waaronder die met het vuurwapen, is een summier signalement bekend. Man 1: een man met een normaal postuur, ongeveer
1.85 m. lang, tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij droeg een zwarte broek en een kort model jas. Man 2: een man met een breed postuur, ongeveer
1.70 m. lang, tussen de 25 en 30 jaar. De man droeg zwarte kleding.

De politie vraagt een ieder die informatie heeft over de overval contact op te nemen met de recherche bureau Amersfoort, via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u uw informatie anoniem doorgeven, bel dan het nummer van Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Drie jongens aangehouden

AMERSFOORT Drie jongens van 16 en 17 jaar uit Amersfoort zijn zondag 11 oktober omstreeks 04.05 uur aangehouden.

De drie waren betrokken bij een mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot op de Bloemendalsestraat. De drie zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het politiebureau.