Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.50 uur

Utrecht, 11-10-2009

Getuigen gezocht van aanrijding

UTRECHT De politie zoekt getuigen van een aanrijding die op zaterdag 10 oktober rond 19.30 uur plaatsvond op de Biltse Rading.

Een 64-jarige Utrechtse bromfietser reed op de Biltse Rading in de richting van De Bilt. Ter hoogte van de Manegelaan werd hij geschept door een automobilist in een grijze Mazda, die rechtsaf sloeg. De automobilist reed na de aanrijding hard door. De bromfietser is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie vraagt getuigen, of mensen die meer weten over deze automobilist, contact op te nemen via 0900-8844.

Geweld tegen politie

UTRECHT Zaterdag 10 oktober kreeg de politie rond 00.30 uur melding dat twee mannen lastig waren geweest in een horecagelegenheid aan de Overste den Oudenlaan. De mannen, 43 en 47 jaar afkomstig uit Houten, waren de gelegenheid uitgezet.

Ter plaatse werden zij agressief naar de agenten, die hen vervolgens probeerden aan te houden voor openbare dronkenschap. De twee verzetten zich hevig bij de aanhouding, waarbij het tot een gevecht met de agenten kwam. De beveiliging en meerdere agenten moesten helpen de mannen in bedwang te krijgen, waarbij ook gebruik van pepperspray nodig was.

De agenten hebben zich in het ziekenhuis moeten laten onderzoeken aan de verwondingen aan hun hoofd. De mannen zijn ingesloten voor verhoor en onderzoek.

Betrapt op rijden onder invloed

UTRECHT Vrijdag 9 oktober zagen agenten rond 22.00 uur een 32-jarige automobilist uit Zeist te hard en gevaarlijk rijden op de Meerndijk. Zij hielden hem aan en op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 690 ug/l, waarop hij proces-verbaal kreeg en zijn rijbewijs ingevorderd werd.

Op vrijdag 9 oktober werd ook het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige vrouw uit Utrecht. Bij een controle op de Burgemeester Norbruislaan, rond 21.45 uur, bleek dat zij teveel had gedronken. Op het bureau blies zij 740 ug/l, waarop zij proces-verbaal kreeg en haar rijbewijs ingevorderd werd.

Zaterdag 10 oktober veroorzaakte een 58-jarige automobilist uit Utrecht rond 19.30 uur een aanrijding op de Boliviadreef. Hij bleek daarbij onder invloed te zijn. De politie werd gewaarschuwd en agenten hebben de man mee naar het bureau genomen, waar hij 675 ug/l blies. Hij kreeg proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zondagochtend 11 oktober heeft de politie rond 04.55 uur een 29-jarige man (onbekende woonplaats) aangehouden op het Zandpad op verdenking van rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 675 ug/l, waarop hij proces-verbaal kreeg en zijn rijbewijs ingevorderd werd.

Baldadigheid

UTRECHT Via cameratoezicht kreeg de politie zondag 11 oktober rond 03.30 uur melding dat twee mannen een verkeersbord en een camera aan het vernielen waren op de Manitobadreef. Ter plaatse konden agenten de twee mannen, van 30 en 35 jaar uit Montfoort, hiervoor aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Op zaterdag 10 oktober kreeg de politie rond 12.45 uur melding van getuigen die een jongen met een fiets bezig hadden gezien op de Korfoedreef. De getuigen hadden de 15-jarige jongen aangehouden en agenten konden hem ter plekke overnemen. De jongen moest mee naar het bureau voor verhoor.

Op zaterdag 10 oktober troffen agenten rond 16.15 uur een 12-jarige Utrechtse jongen met een fiets aan op de Voorstraat. De agenten vertrouwden het niet helemaal en spraken de jongen aan. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan, waarop de jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Op zaterdag 10 oktober troffen agenten rond 22.45 uur een man aan op het Willemsplantsoen met een afgesloten fiets. De 34-jarige man uit Austerlitz ging er vandoor toen hij de agenten zag. Daarop hielden zij hem aan op verdenking van fietsdiefstal. Zij troffen inbrekersgereedschap bij hem aan. De man moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt of er aangifte van diefstal van de fiets is gedaan.

Fietsheler aangehouden

UTRECHT Op vrijdag 9 oktober zagen agenten rond 20.45 uur een 33-jarige man uit Utrecht fietsen op een fiets die zij niet helemaal vertrouwden. Na onderzoek bleek dat de fiets was gestolen. De man verklaarde de fiets te hebben gekocht. Hij is aangehouden voor heling en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding bedreiging

UTRECHT Op zaterdag 10 oktober kreeg de politie rond 22.30 uur melding van bedreiging op de Verenigingstraat. Vanwege geluidsoverlast hadden buren aangebeld bij een 29jarige vrouw, die hen daarop bedreigde met een vuurwapen, of hierop lijkend voorwerp.

Agenten kwamen ter plaatse en hebben bij de vrouw gezocht naar het vuurwapen of hierop lijkend voorwerp. Dit troffen zij niet aan, wel vonden zij drugs (hasj en wiet). De vrouw is aangehouden vanwege bedreiging en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Autokrakers aangehouden dankzij 1-1-2-meldingen

UTRECHT Vrijdag 9 oktober kreeg de politie rond 15.30 uur melding van getuigen die zagen dat twee personen bezig waren met een autokraak op de Van Vollenhovelaan. In de omgeving konden agenten twee jongens (van 15 en 18 jaar, beiden uit Utrecht) aanhouden die voldeden aan het signalement. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Zaterdag 10 oktober kreeg de politie rond 19.10 uur melding van autokraak op de Ridderschapstraat. Alerte getuigen hadden jongens bij autos gezien en de politie via 1-1-2 gebeld. Er bleek inderdaad een auto te zijn opengebroken. Agenten konden ter plekke drie jongens aanhouden, twee van 16 en één van 15, allen uit Utrecht. Ze hadden inbrekerswerktuigen bij zich. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanhoudingen na vechtpartij

UTRECHT Zaterdag 10 oktober kreeg de politie rond 03.00 uur melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Korte Janssstraat.

Ter plaatse zagen agenten dat een man een raam ingooide bij de gelegenheid, terwijl er meerdere mensen binnen aanwezig waren. Met enig geweld kon deze man (34 jaar, uit Utrecht) aangehouden worden. Vanwege de vechtpartij die binnen had plaatsgevonden, werd ook een 29-jarige Utrechter aangehouden. Hij moest ook mee naar het bureau voor verhoor.