Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout , 11-10-2009

Dronken automobilist (19) moet rijbewijs inleveren

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vannacht op de Julianalaan een 19-jarigen man uit Raamsdonksveer betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 770 ugl. Hij valt onder de categorie beginnend bestuurder omdat hij minder dan vijf jaar over een rijbewijs beschikt. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Overigens moeten automobilisten die langer dan vijf jaar een rijbewijs hebben met dit percentage ook hun rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen vijf Bacardi Cola Light gedronken. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Arrestatie na vechtpartij in Werkendam

WERKENDAM: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de Gedempte Haven een 19-jarige man uit Werkendam aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij die rond 02.00 uur plaats vond bij een café aan de Hoogstraat. Daar bleek een vechtpartij te hebben plaats gevonden. In het café waren vernielingen aangericht. Tevens hadden enkele personeelsleden verwondingen opgelopen. De groep die betrokken was bij deze vechtpartij had ook nog een ruit vernield van een woonhuis aan de Hoogstraat. Op basis van het signalement werd een verdachte aangehouden. Deze jongeman verklaart echt dat hij daar niet bij betrokken was geweest en dat hij kennelijk voor iemand anders wordt aangezien. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

Dronken automobilist rijdt door na eenzijdig verkeersongeval

MADE: Een 31-jarige man uit Made krijgt naar aanleiding van een aanrijding niet alleen een proces-verbaal ter zake rijden onder invloed, hij krijgt ook een bekeuring omdat hij na het ongeval was doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij had een halve fles rode wijn gedronken en was daarna rond 23.15 uur in zijn auto gestapt om uit te gaan in Oosterhout. Bij de rotonde aan de Godfried Schalckenstraat reed hij te snel waardoor hij enkele verkeersborden raakte. Hij reed daarna terug naar huis. De politie kon hem dankzij alerte getuigen, die het kenteken noteerden, snel achterhalen. Hij werd thuis aangehouden. Hij blies 315 ugl.

Schennispleger aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmiddag op de Korhoenstraat een 29-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake het plegen van schennis. De arrestatie volgde na een melding dat een man die in het park liep zijn broek omlaag had gedaan. De verdachte is een drugsgebruiker (GHB) die ook nog zes vonnissen had openstaan. Bovendien werd hij nog gezocht voor twee zaken in Breda, waaronder een diefstal met geweld. Hij is overgebracht naar Breda alwaar verder onderzoek wordt gedaan.

Oosterhouter (18) schrikt van eerste aanrijding en rijdt naar huis

OOSTERHOUT: Een 18-jarige Oosterhouter heeft vannacht bij de Arendshof een eenzijdig verkeersongeval veroorzaakt. Hij was met zijn auto tegen een etalageruit van een bank gereden. De melder vertelde dat de veroorzaker even had gewacht en daarna was weggereden. Tijdens het gesprek meldde de vader van de bestuurder zich. Zijn zoon was zo geschrokken van zijn eerste aanrijding dat hij naar huis gereden was. Daar had hij direct de politie gebeld. De jonge bestuurder kwam vervolgens ook naar de plaats van het ongeval. Hij had niet gedronken, omdat hij zich al direct gemeld heeft, wordt er geen proces-verbaal van doorrijden opgemaakt. Hij zou maandag langs de bank gaan om de schade te regelen. Een beveiligingsbedrijf is ter plaatse gekomen om de bewaking over te nemen en de reparatie te regelen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-10-2009 13:40 | © Regio Midden en West Brabant |