Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.15 uur

Utrecht, 11-10-2009

Twee jongens aangehouden

BUNNIK Twee jongens van 16 jaar uit Utrecht zijn zondag 11 oktober omstreeks 03.20 uur aangehouden.

De twee waren op de Schoudermantel betrokken bij de mishandeling van een 21-jarige man uit Utrecht. Hij liep letsel op aan zijn gezicht en hij werd voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De reden van de mishandeling is nog niet bekend. De twee zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Verkeerscontrole

ZEIST/DE BILT Op zaterdag 10 oktober werd tussen 16.00 en 22.00 uur het verkeer gecontroleerd op De Dreef en op de Biltse Rading en de Hessenweg. 22 Automobilisten kregen een bekeuring voor onder meer het niet handenvrij bellen(4x), overschrijding van de toegestane snelheid(12x), het niet dragen van de gordel(4x) en voor het rijden onder invloed van alcohol(2x).

Snorfietsster gewond

ZEIST Een 18-jarige vrouw uit Zeist liep bij een aanrijding zaterdag 10 oktober omstreeks 14.10 uur een gebroken been en een hersenschudding op.

Zij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed omstreeks 14.10 uur op haar snorfiets over de Krullenlaan en wilde rechtdoor de kruising met de Woudenbergseweg oversteken. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende 51-jarige automobilist uit Odijk, die een aanrijding niet meer kon voorkomen.

Bestuurder scooter aangehouden

DE BILT Een 24-jarige man uit Breukelen is zaterdag 10 oktober omstreeks 03.40 uur betrapt op het rijden op zijn scooter onder invloed van alcohol.

Politiemensen zagen hem rijden over de Groenekanseweg en toen zij hem wilden controleren, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Via de Meyenhagen, de Beatrixlaan en de Brandenburgerweg trachtte hij aan de achtervolgende politie te ontkomen. Op de Antonie van Leeuwenhoeklaan kon de politie hem tot stoppen dwingen, waarop hij van zijn scooter werd geplukt.

Bij het aanspreken, was sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 740 ug/l alcohol in zijn lichaam had en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na onderzoek op de rollentestbank mag de man zijn scooter met een proces-verbaal voor opvoeren weer komen ophalen.