Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.25 uur

Utrecht, 11-10-2009

Man rijdt onder invloed

ACHTERBERG Een 30-jarige automobilist uit Ede is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen zagen hem op zaterdag 10 oktober omstreeks 23.40 uur op de Friesesteeg rijden met een defecte koplamp. Bij het aanspreken, roken de politiemensen een dranklucht waarop hij moest blazen. De uitslag van de blaastest was te hoog waarop de man werd meegenomen naar het bureau voor het afleggen van de ademanalyse.

Hieruit bleek dat de man 660 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. Dit is zodanig veel dat het rijbewijs moest worden ingevorderd, maar dat was al eerder ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het besturen van een motorvoertuig ten tijde van een rijontzegging.

Bejaarde vrouw slachtoffer diefstal na babbeltruc

VEENENDAAL Een 80-jarige vrouw is het slachtoffer geworden van diefstal na een babbeltruc. Twee vrouwen wisten vrijdag 9 oktober tussen 15.00 en 15.15 uur zich met een smoes de woning in te praten van de vrouw aan de Trommelaar.

De bewoonster werd door 1 vrouw steeds aan de praat gehouden, terwijl de ander kans zag in de woning op zoek te gaan naar geld/bankpas. Toen de vrouw zaterdag 10 oktober boodschappen wilde gaan doen, constateerde zij dat er een flink geldbedrag en haar bankpas was gestolen. Op advies van de politie werd de bankpas geblokkeerd. Het is nog niet bekend of er ook daadwerkelijk met de gestolen bankpas is gepind.

Het signalement van de vrouw(1): een Nederlands sprekende vrouw met een getint uiterlijk, tussen de 25 en 30 jaar, ongeveer 1.60 m. lang, met grijsgroene ogen. De vrouw droeg een strakke zwarte hoofddoek. Vrouw(2): een Nederlands sprekende vrouw met een getint uiterlijk, ongeveer 1.70 m. lang. Zij had donkerblond bruin halflang haar. Zij droeg een grijs gebreid vest.

De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt een ieder die informatie heeft over deze zaak contact op te nemen met het bureau in Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844.

Snorfietser onder invloed

RHENEN Een 26-jarige man uit Rhenen is zaterdag 10 oktober omstreeks
02.20 uur betrapt op het rijden onder invloed.

Politiemensen zagen hem rijden over het Paardenveld waarbij hij zijn snorfiets niet onder controle kon houden. Uit het eerste contact bleek duidelijk sprake te zijn van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 950 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Op grond van deze uitslag is zijn rijbewijs ingevorderd.