Ingezonden persbericht


Ellen Kloos Nederlands Kampioene!

Het was muisstil en iedereen voelde de spanning toen Ellen Kloos de ring in reed. Ze lag ver voor op Raf Kooremans en kon zich drie balken permitteren. Toch een zware druk op de smalle schouders van de 21-jarige amazone. Ze reed het eerste deel van het parcours mooi beheerst en zonder fouten. De tijd speelt echter ook een rol en ze wist dat ze geen tijd kon verdoen.

Op het laatste deel van het parcours ging het mis, de eerste balk viel, de tweede balk viel en ook nog een derde. Was het goed genoeg voor het kampioenschap? Je zag aan het gezicht van Ellen Kloos dat ze twijfelde tussen blij zijn en terleurstelling. Het puntenverschil was echter precies groot genoeg en Ellen Kloos is de nieuwe Nederlandse Kampioene eventing 2009.

Ellen Kloos is een relatief onbekende in eventing land, maar ze heeft al wel de nodige ervaring. Ze reed met de junioren en young riders al 4 maal een EK. Kloos is geboren in Rwanda en leerde in Bolivia paardrijden. Met de pony's werd ze kampioen springen van Bolivia. Tegenwoordig woont ze in Roosendaal.

Ellen kon het bijna nog niet geloven:"Ik kwam hier niet om kampioen te worden, dit is meer dan ik had durven dromen. Natuurlijk was ik liever kampioen geworden met een foutloos parcours, maar ik heb de titel. Rovano Rex is echt een geweldig paard, hij kan alles." Ellen Kloos staat pas aan het begin van een grote sportcarrière, met een Nederlands Kampioenschap op zak is dat een goed begin. Raf Kooremans eindigde in het kampioenschap op een tweede plaats, voor Jan van Beek.

--