Rolmodellen coachen allochtone talenten naar een baan

11/10/2009 15:45

UWV

Premier Balkenende heeft zaterdag in Rotterdam het startschot gegeven voor een uniek samenwerkingsproject tussen UWV en Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN). Hij deed dit samen met UWV-voorzitter Joop Linthorst tijdens de jaarlijkse verkiezing van de etnische zakenvrouw van Nederland. In het proefproject Rolmodel stimuleert talent gaan UWV en EZVN zich sterk maken om veertig jonge werkzoekende allochtone vrouwen binnen zes maanden aan een baan te helpen.

De vrouwen, allen middelbaar of hoogopgeleid, volgen een door UWV ontwikkeld cursusprogramma. Ze worden daarbij gecoached door twintig succesvolle zakenvrouwen uit het netwerk van EZVN. Door de scholing en de coaching van de rolmodellen vergroten de cursisten hun kansen op een nieuwe baan.

Steeds meer jonge allochtone vrouwen ronden een opleiding af op middelbaar en hoger niveau. Helaas zijn talent, ambitie en een goede opleiding vaak niet voldoende voor het vinden van een baan op niveau. Dit geldt ook voor jonge vrouwen die door de crisis hun baan verloren zijn en opnieuw een plek moeten vinden op de arbeidsmarkt. Met het proefproject willen UWV en EZVN werkgevers stimuleren meer vrouwelijk allochtoon talent aan te nemen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.uwv.nl