Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-10-2009

Zeven arrestaties tijdens horecatoezicht

BREDA: Vannacht hebben er in het uitgaanscentrum veel kleine
incidenten plaats gevonden. Vooral in de Visserstraat moest de politie enkele keren ingrijpen om escalatie te voorkomen. Er werden zeven verdachten aangehouden voor uiteenlopende feiten als valse naam na wildplassen, belediging en het verstoren van de openbare orde.

Een 27-jarige man uit Hattemerbroek werd aangehouden op de Haven nadat hij een 19-jarig meisje in haar buik zou hebben getrapt.

Getuige volgt inbreker en geeft positie door

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur op de
Speelhuislaan dankzij een alerte getuige een Pool (35) aangehouden die verdacht wordt van een auto-inbraak.

Op de parkeerplaats achter het Station CS aan de Stationsweg was een ruit van een bestelauto ingeslagen. De getuige zag een man tussen de geparkeerd staande auto's vandaan komen en besloot hem te volgen. Terwijl hij achter de inbreker aanliep hield hij voortdurend
telefonisch contact met de politie. De verdachte werd dankzij deze burger speurder aangehouden. De dief had een glassnijder bij zich. Hij werd ingesloten.

Veelpleger in tuincentrum betrapt op winkeldiefstal

BREDA: Een 43-jarige veelpleger is zaterdagmiddag in een tuincentrum aan de Terheijdenseweg betrapt op winkeldiefstal. Hij had vier truien ter waarde van 320 euro in zijn boodschappentas gestopt. Hij had de alarmclips bedekt met folie. Desondanks was toch het alarm afgegaan. Hij werd door medewerkers van de winkel overgedragen aan de politie. Hij is conform afspraken met het Openbaar Ministerie over veelplegers in verzekering gesteld. Hij wordt voorgeleid voor de
rechter-commissaris.

Drie fietswieldieven aangehouden bij Station Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Agenten hebben vannacht tijdens een postactie drie jongemannen (18,18 en 19 jaar) uit Etten-Leur op heterdaad aangehouden voor diefstal. Ze hadden het voorwiel van een daar gestalde fiets gedemonteerd en op een van hun eigen fietsen geplaatst.

Volgens een van de daders hadden ze dat gedaan omdat het voorwiel van zijn fiets krom was geraakt toen een van zijn vrienden zijn fiets opzij had gegooid. Hij wilde het zo oplossen omdat hij bang was dat zijn ouders boos zouden worden omdat hij al weer schade aan zijn fiets had, want twee weken geleden had hij ook al een nieuw voorwiel gekregen. Het trio duidelijk gemaakt dat zij nu een proces-verbaal ter zake diefstal tegemoet kunnen zien. De Kon. Marechaussee is ook van de zaak op de hoogte gesteld omdat een van de jongens militair is. De politie houdt extra toezicht op het Station vanwege eerdere meldingen van diefstal en vandalisme.

Geen dronken bestuurders op de Tilburgseweg in Breda

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam heeft in samenwerking met de Vrijwillige Politie district Breda op zaterdag 10 oktober 2009 tussen 15.00 en 19.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Tilburgseweg afslag Baarschot. In totaal hebben 330 bestuurders een blaastest afgelegd. Geen van de gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Wel werden 23 bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen.

Bij deze controle werd wel verbaliserend opgetreden tegen: 7
bestuurders die geen autogordel droegen; 7 bestuurders die reden met een voertuig terwijl de lichtdoorlaatbaarheid van de voorste ruiten onvoldoende bleek te zijn; 5 bestuurders toonden geen rijbewijs op 1e vordering; 1 bestuurder van een bromfiets droeg geen helm, 1
bestuurder zat niet handsfree te bellen en bij 2 voertuigen was de kentekenplaat niet in orde.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-10-2009 16:06 | © Regio Midden en West Brabant |