Politie Haaglanden

persberichten 11 oktober

Haaglanden, 11-10-2009

Drie mannen aangehouden na achtervolging
Den Haag Drie mannen uit Litouwen in de leeftijd van 19, 23 en 29 jaar, waarvan er twee in Den Haag wonen en één zonder vaste woon of verblijfplaats is, zijn op zondag 11 oktober omstreeks 03.30 uur aangehouden op het Alexanderveld. De mannen zaten in een personenauto en reden kort daarvoor op het Spui. Agenten in Burger spraken de bestuurder op het Spui aan en wilden hem controleren. De bestuurder stapte uit maar wilde zich niet laten controleren. Hij sprong in zijn auto en ging er met volle snelheid vandoor. De agenten moesten opzijn springen om niet aangereden te worden. Diverse politieautos werden daarna ingezet en er kwam een flinke achtervolging door de binnenstad. Op de Hoek Kalvermarkt met het Spui werd een politie auto dwars op de weggezet om de bestuurder te doen stoppen. Het bleek dat deze dat niet van plan was en de agenten hebben om erger te voorkomen de politieauto snel weggehaald. In de omgeving van het Alexanderveld reed de bestuurder tegen een burgerpolitieauto aan. Beide voertuigen raakten hierdoor beschadigd. De auto van de Litouwer raakte zodanig beschadigd dat deze niet verder kon rijden. Hierna zijn de drie inzittenden aangehouden. Het bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Gezien de aanrijding is deze verdachte toch nog even bekeken door personeel van de GGD. Hierna zij de drie naar verschillende politiebureaus afgevoerd. Eén agent raakte tijdens deze aanhouding lichtgewond.

Aanrijding tussen vier autos
Den Haag Op zaterdag 10 oktober om 12.30 uur ontstond er een flinke verkeersopstopping op het Schenkviaduct en het Rijswijkseplein. Dit was het gevolg nadat vier autos op het Schenkviaduct met elkaar in aanrijding waren gekomen. De bestuurder van een Renault type Scenic reed over het Schenkviaduct in de richting van het Rijswijkseplein. De bestuurder zag door de opkomende regen even niet op tijd dat er een auto voor hem reed en botste daar tegenaan. Deze auto schoot door de klap tegen de voor hem rijdende auto waarop deze weer tegen nummer vier aanreed. Twee personen liepen tijdens deze aanrijding nekletsel op en zijn vervoerd naar een ziekenhuis. Door deze aanrijding ontstond er in de omgeving een flinke verkeershinder.

Man gewond na aanrijding
Den Haag Een 42-jarige inwoner van Den Haag is op zaterdag 10 oktober gewond geraakt na een aanrijding op de Parallelweg met de Wouwermanstraat. De man stak de rijbaan over maar werd aangereden door een personenauto.
Hij liep hierbij hoofdletsel op en is met de GGD vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak. Mogelijk dat de voetganger zelf de oorzaak is van deze aanrijding.

Vijf mannen aangehouden
Den Haag Vijf mannen woonachtig in Den Haag maar afkomstig uit Litouwen, zijn op zondag 11 oktober om 05.15 uur aangehouden op het Spui. De vijf worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij. De vijf zouden in een horeca gelegenheid aan het Spui ruzie hebben gekregen met een andere man. Hierbij zou deze man bedreigd zijn met een mes. Hij raakte tijdens de ruzie met de vijf gewond. De zaak wordt onderzocht.

Man aangehouden voor inbraak in auto
Den Haag Surveillerende agenten werden op vrijdag 9 oktober omstreeks 20.00 uur aangesproken door een vrouw op een fiets in de Anna Palownastraat. Deze deelde de agenten mede dat zij had gezien dat er werd ingebroken in een geparkeerd staande auto op de Hogewal. Toen de agenten die kant uitreden hoorden zij een alarm afgaan van een auto. Op de Hogewal zagen zij een man uit een geparkeerd staande auto stappen. Zij zagen meteen dat de auto een verbroken portierraam had. De man die uit de auto stapte werd hierop meteen aangehouden. Hij had een navigatiesysteem bij zich en wat pakjes kauwgom. Hij is meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.

Aangehouden na mobiel bellen
Den Haag Tijdens surveillance zien agenten een bestuurder in zijn auto zitten. De man is bezig met zijn auto in te parkeren terwijl hij zijn mobiele telefoon in zijn hand heeft. De agenten spreken de man hierop aan. Deze bestuurder een 28-jarige inwoner van Den Haag geeft meteen aan geen rijbewijs te hebben. Hij is hierop meteen aangehouden. In het bestuurdersportier werd een mes aangetroffen. Dit mes is in beslag genomen en de bestuurder is meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden na belemmering
Den Haag Een 41-jarige man uit Den Haag is op zaterdag 10 oktober omstreeks 23.45 uur aangehouden op het Plein ter hoogte van perceel 4. De man liep daar met een glas bier in zijn handen. Agenten wilden de man daarvoor bekeuren en spraken hem aan. Meteen werd deze man recalcitrant en beledigend naar de agenten. Hij maakte het onmogelijk om een bekeuring uit te schrijven en is voor belemmering, belediging en openbare dronkenschap aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Bestuurder aangehouden na controle
Den Haag Op zaterdag 10 oktober om 04.40 uur zien agenten een automobilist met hoge snelheid over de Badhuisweg rijden. De agenten rijden de auto achterna om de bestuurder te controleren. Op een stopteken reageert deze bestuurder alleen door nog harder te gaan rijden. Kort hierna gelukt het om de auto te laten stoppen. De bestuurder stapt uit en zegt uit Amerika te komen en dat zijn portefeuille is gestolen.
Het blijkt tijdens de controle dat de man alcohol heeft gedronken en hij moet een blaastest afleggen. Hij werkt hier niet aan mee en wordt aangehouden voor een weigering. Hij kan bovendien geen geldige legitimatie tonen.
Aan het politiebureau wordt contact opgenomen over deze persoon met het Om en er wordt hem gezien de strafbare feiten een schikking voorstel gedaan van 1550,- Euro. De bestuurder heeft dit bedrag later na veel gebeld en hulpverlening alsnog voldaan.

Twee jongens aangehouden bij scooters
Den Haag Op zondag 11 oktober om 03.25 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er enkele jongens zaten te rommelen bij een scooter op de Abrikozenstraat. Het signalement van deze jongens werd doorgegeven.
Tijdens het aanrijden naar deze locatie zien de agenten twee jongens op een scooter rijden die zij helaas niet meer konden controleren. In de Abrikozenstraat worden wel twee jongens gezien die voldoen aan het opgegeven signalement. De twee staan bij een scooter. Zij verklaren niet te weten wie de twee zijn die net wegreden op een scooter. Er komt een getuige aan die de politie informeert. Hierna worden de twee jongens aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Vervelende man aangehouden
Den Haag Een 36-jarige man verblijvende in Den Haag is op zaterdag 10 oktober om 15.05 uur aangehouden op het Arnold Spoelplein. De man was uit een tram gestuurd door de bestuurder van de tram omdat hij in de tram meisjes zou hebben lastig gevallen. Toen agenten naar dit incident gingen werden zij meteen door de man vervelend benaderd hij schreeuwde en beledigde de agenten. Zij hebben de man hierna aangehouden. De man werd vervoerd naar een politiebureau en bleef zich recalcitrant gedragen.

Gesnapt
Den Haag Drie Polen (23, 26 en 34 jaar) werden zaterdag 10 oktober om 14.45 uur op heterdaad betrapt toen zij enkele lege kratten met fust vanaf een supermarkt aan de Oude Kustlijn wegnamen. De bedrijfsleider belde direct de politie die het drietal een stukje verderop kon aanhouden. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in supermarkt
Den Haag Onbekenden braken zondagochtend 11 oktober om 03.40 uur in een supermarkt aan de Simon Carmiggelthof in. Daarbij forceerden zij de toegangsdeur en namen een hoeveelheid sigaretten mee. De politie stelt een onderzoek in. Bent u getuige geweest van deze inbraak? Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Ypenburg-Leidschenveen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aangehouden na rijden onder invloed
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) Een 33 jarige man woonachtig in Den Haag is op zaterdag 10 oktober om 03.00 uur aangehouden op het Overgoo. Deze man zou een taxichauffeur achtervolgen. Toen de taxi stopte met deze bestuurder daarachter, konden agenten die naar dit incident waren gezonden deze man controleren.
Hij bleek een ongeldig rijbewijs te hebben en bovendien alcohol te hebben gedronken. Hij moest blazen en is hierna aangehouden. Op een politiebureau moest hij wederom een blaastest afleggen. Hij blies maar liefst 910 ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod voor 13 uur. De man is ingesloten.

Twee mannen aangehouden
Wassenaar Twee mannen van 22 en 26 jaar beiden woonachtig in Delft zijn op zondag 11 oktober om 07.15 uur aangehouden op de Van der Oudermeulenlaan. De twee stonden daar bij een personenauto die met knipperlichten aan geparkeerd stond tussen de bomen. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat deze auto geen achterbumper meer had deze bumper lag in de auto. Bovendien zagen de agenten dat er aan de voorzijde schade zat aan de auto en dat de motorkap openstond. De bestuurder werd gevraagd hoe dit alles kwam maar hij vertelde de auto zo te hebben gekocht. De agenten geloofden dit verhaal niet en uit verder onderzoek kwam meer naar voren. De twee zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar een politiebureau om deze zaak verder te onderzoeken.

Man en vrouw aangehouden na een ruzie
Delft Een man van 43 jaar en een vrouw van 37 jaar beiden afkomstig uit Delft zijn op vrijdag 9 oktober omstreeks 21.30 uur aangehouden op de herculesweg. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn geweest in een woning op die weg waar ruzie is ontstaan. In de woning zou iemand zijn mishandeld door de man. Beiden zijn meegenomen voor verhoor. Tijdens het vervoer naar een politiebureau vond de vrouw het kennelijk nodig om met haar hoofd tegen de ramen te slaan van de politieauto. Om haar dit te beletten wilde een agent haar hiervoor in bedwang nemen. De vrouw vond het nodig om de agent in het gezicht te schoppen. De agent liep hierdoor lichte verwondingen op aan zijn mond.

Twee jongens aangehouden na diefstal laptop
Zoetermeer Twee jongens van 18 en 19 jaar beiden woonachtig in Zoetermeer zijn op zondag 11 oktober omstreeks 04.55 uur aangehouden op de Florens van Brederodelaan. De twee worden er van verdacht in een woning aan die straat op bezoek te zijn geweest en daarna te zijn vertrokken met een laptop. De eigenaresse belde de politie en hebben de jongens meegenomen. Zij waren in die woning geweest met meerdere personen.
De zaak wordt onderzocht.

Overval op Partycentrum
Zoetermeer Op zondag 11 oktober om 06.40 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een gewapende overval had plaatsgevonden op een partycentrum aan de Van der Hagenstraat.
De overvallers zouden er na de overval op scooters vandoor zijn gegaan. In het centrum zijn diverse bezoekers onder schot genomen en is er uit een ruimte geld weggenomen. De zaak wordt onderzocht.

Scooterrijder aangehouden
Zoetermeer Een 18-jarige man woonachtig in Zoetermeer is op vrijdag 9 oktober omstreeks 21.25 uur aangehouden op de Aletta Jacobslaan. Agenten zagen deze man met hoge snelheid op een scooter rijden. De man viel op omdat hij geen verlichting voerde en geen helm droeg. Bovendien zat er geen kentekenplaat op deze scooter. Toen de man de agenten zag ging hij er vandoor. Hij maakte hierbij gevaarlijke inhaalmanoeuvres. In de bocht van de Aletta Jacobslaan ging het mis en verloor hij de macht over het stuur en ging onderuit. Na een korte achtervolging te voet gelukte het de agenten om deze man aan te houden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de scooter was niet verzekerd. Hij is samen met de scooter meegenomen naar een politiebureau.

Uit de bocht
Pijnacker-Nootdorp Een 18-jarige automobilist uit Voorburg botste zaterdag 10 oktober om 12.30 uur met zijn auto frontaal op een tegenligger bestuurd door 29-jarige inwoner uit Pijnacker. De 18-jarige belandde in een bocht op de Vlielandseweg op het weggedeelte bestemd voor het tegemoet komende verkeer. De 29-jarige tegenligger kon de man niet meer ontwijken. De GGD vervoerde de inwoner uit Pijnacker met nekletsel naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten bij het ongeval zwaar beschadigd.

Onder invloed door rood
Pijnacker-Nootdorp Politieagenten zagen zaterdag 10 oktober om 21.40 uur dat een 64-jarige automobilist uit Delft op de Bartholomeuslaan het rode licht negeerde. Toen zij de man daarover aanspraken, bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies aan het bureau 505 ugl. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnende bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.