Gemeente Wervershoof


+ Grootscheepse reddingsoefening in Onderdijk

Koninklijke onderscheiding voor Nico van Velzen

09 okt 2009 20:59
Afgelopen vrijdag ontving Nico van Velzen, al veertig jaar vrijwiliger in De Schoof, een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Vletter.
Om precies te zijn was het 1 augustus jl. dat Nico van Velzen veertig jaar actief was bij het sociaal cultureel centrum De Schoof. De viering daarvan met getrouwe bezoekers van het centrum, samen met het bestuur van De Schoof en andere vrijwilligers kreeg door onverwacht bezoek plotseling een officieel karakter. En helemaal toen burgemeester Vletter meedeelde "dat het Hare Majesteit de Koninging had behaagd.." om Van Velzen te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Volgens burtgemeester Vletter zijn vrijwilligers de "smeerolie in de samenleving. Hun arbeid houdt de motor van de gemeenschap draaiende. Als het vrijwilligerswerk vermindert merken we dat onmiddellijk. Als het er niet zou zijn wordt alles onbetaalbaar. Juist nu, met de fusie in het vooruitzicht is het goed het belang van vrijwilligers te onderstrepen. Wervershoof hoeft zich geen zorgen te maken zolang de vrijwilligers, zoals de heer van Velzen, actief blijven. " De burgemeester vond de lijst van activiteitein van Nico van Velzen voor de Schoof indrukwekkend. Hij is één van de oprichters van het stijldansen en stond als vrijwilliger aan de wieg van de Kinder Vakantie Spelen. Verder was hij vanaf het begin barvrijwilliger, helpt bij feesten binnen de Schoof en brengt op zijn fiets zoveel mogelijk post van het cultureel centrum rond binnen Wervershoof. Ook voor de ouderengroepen is hij onmisbaar gebleken. Hij helpt ze enar voor diverse ouderengroepen en zet koffie voor hen. Hij verzorgt koffie en het ontbijt voor ondermeer vrijwilligers van de Kinder Vakantie Spelen. En dat is slechts een greep uit het geheel.

Ook voorzitter Henri van Ophem roemde de kwaliteiten van Van Velzen en hoopte dat De Schoof nog een hele tijd van zijn werkzaamheden mag profiteren.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171