Gemeente Wervershoof


+ Grootscheepse reddingsoefening in Onderdijk

Feestelijke opening GOED-complex

10 okt 2009 15:34
Afgelopen weekend werd het GOED-complex in Wervershoof geopend en voor het eerst van binnen bekeken door nieuwsgierige bewoners. De fanfares Jong Leven en S. Caecilia luidden de openingshandeling in. Het college en vele genodigden feliciteerden woningstichting Het Grootslag met deze aanwinst.

Burgemeester Vletter van Wervershoof memoreerde in zijn woorden bij de opening op 10 oktober de lange weg naar deze voorziening. Het voorbereiden van een GOED (Gezondheidserkers Onder Een Dak), begon acht jaar geleden. Nu was daar de belangrijke dag voor de gemeenschap van Wervershoo. Een gloednieuwe complex voor verschillende medische disciplines in het hart van de gemeente. Een ambitieus project dat alleen kon worden uitgevoerd door het verhuizen van de sportvelden naar de Westrand.

Burgemeester F. Vletter onderstreepte nog eens dat de vergrijzende samenleving onze overheid en samenleving voor enorme uitdagingen plaatst, ook op lokaal niveau. De ambitie om dit klaar te stomen was daaom groot. " Het doel voor alle betrokkenen stond vanaf dag één vast: dit moest een volwaardig gezondheidscentrum worden, makkelijk bereikbaar binnen de gemeente en geënt op bestaande en groeiende wensen bij inwoners. Een ambitie die geleidelijk werd omgezet in werkelijkheid."

"Uiteindelijk" , zo zei hij, "werd het 2009 en niet -zoals aanvankelijk gepland, 2007- dus eigenlijk geen moment te vroeg. Maar, als we naar het resultaat kijken, voor alle deelnemers het wachten meer dan waard." Namens het gemeentebestuur feliciteerde de burgemeester zowel de gebruikers als Het Grootslag, maar nog meer de gemeenschap van Werverhoof die hier tot in lengte van jaren gebruik van zal kunnen maken.

Algemene informatie:
De uitstraling van het gebouw sluit aan bij het ontwerp van sportcomplex De Dars. Het gebouw krijgt drie bouwlagen. Voor een eventuele toekomstige uitbreiding wordt extra vloeroppervlakte gereserveerd. De volgende participanten zijn inmiddels bekend:
* De vier huisartsen uit Wervershoof: de heer Stam, mevrouw Van den Bent en de heer en mevrouw Kroon

* Apotheek Molenhoek (via de Mediveengroep);
* STAT Westfriesland (een organisatie die o.a. de trombosedienst verzorgt)
OMRING (thuiszorg)

* Tandartspraktijk Monsjou

* Logopedie, Mensendieck en Diabetescentrum
* Centrum Fysiotherapie (kinderfysiotherapie)
* GGD (zuigelingenzorg)

Voor een getekende impressie en meer details, zie dewebsite van Woningstichting Het Grootslag.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171