Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 11 oktober

Alkmaar, 11-10-2009 o 17:30

Verdachten beroving aangehouden en bekend

Noord-Scharwoude, zaterdag 10 oktober 2009

Vrijdagochtend tussen 6:25 uur en 7:30 uur werden twee verdachten van 18 en 17 jaar in hun woningen aan de Wytemalaan in Alkmaar en de Zwanebloem in Oudkarspel aangehouden. Ze worden ervan verdacht een straatroof gepleegd te hebben, die op maandagnacht 21 september rond 2:00 uur op de Kerklaan in Noord-Scharwoude plaatsvond. Ze zijn voor verhoor meegenomen en ze hebben bekend. Ze hadden maandagnacht twee 18-jarige jongens uit Heerhugowaard en Noord-Scharwoude op de fiets tegengehouden. Ze wilden geld hebben. Een van de jongens pakte zijn telefoon om de politie te bellen. De telefoon werd echter uit zijn handen gepakt en de dieven gingen ervan door. De avond erop zag het slachtoffer de twee dieven in een horecagelegenheid in Zuid-Scharwoude. Hij gaf dit door aan de surveillerende agenten. Zij namen de gegevens van beide verdachten op. De recherche vervolgde het onderzoek, waarna de beide dieven vrijdagochtend konden worden aangehouden. Een derde verdachte, een 18-jarige jongen uit Oudkarspel, heeft zich zaterdagmorgen 10 oktober gemeld op het politiebureau. Hij wordt verdacht van heling van de gestolen mobiele telefoon.

Na verzet overmeesterd en aangehouden

Hoorn, zondag 11 oktober 2009

Zondagmorgen rond 0:45 uur zagen surveillerende agenten in het horecagebied de Roode Steen in Hoorn twee jongens lopen. Een van hen, een 21-jarige Amsterdammer, had een fles drank in zijn hand. Ze waren net geweigerd bij een horecagelegenheid en liepen in de richting van de agenten. De jongen met de fles in zijn hand gooide deze op de grond kapot. De agenten vroegen hem zich te legitimeren. Hij kon geen id-bewijs tonen en werd aangehouden. Hij verzette zich hiertegen. Zijn 17-jarige vriend uit Zwaag schreeuwde, waarna een 17-jarige jongen uit Hoorn hen te hulp schoot. Hij trok de Amsterdammer los, waarop ze wegrenden. Een portier en andere agenten konden uiteindelijk de verdachten overmeesteren. Ze bleven zich hevig verzetten, waarop de agenten geweld moesten gebruiken om ze de handboeien om te doen. Ze zijn alle drie aangehouden, waarvan de 21-jarige jongen onder andere voor mishandeling van een agent. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Pepperspray gevonden na prefentief fouilleren

Alkmaar, vrijdag 09 oktober 2009

Op de Achterdam in Alkmaar kunnen alle passanten prefentief gefouilleerd worden. Rond 23:40 uur fouilleerden agenten een 20-jarige jongeman uit Alkmaar. Hij bleek een busje traangas bij zich te hebben. Dit is verboden wapen en hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het busje is in beslag genomen en zal vernietigd worden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aangehouden na huiselijk geweld

Hoorn, zaterdag 10 oktober 2009

Zaterdagavond rond 20:50 uur hadden agenten op de Vijzelmolen in Hoorn een 23-jarige man uit Hoorn uit de woning van zijn 23-jarige ex-vriendin gehaald. Hij wilde zelf niet vertrekken, maar bij de komst van de agenten verliet hij de woning. Hij kwam even later toch terug om, zo verklaarde hij, wat geld te halen. Hij werd niet binnengelaten, waarna hij een raampje naast de voordeur vernielde en de woning binnen kon komen. De vrouw belde opnieuw de politie. De man had de woning weer verlaten. Hij werd rond 21:30 uur buiten de woning aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Aangehouden na aanval met bierflesje

Heerhugowaard, zaterdag 10 oktober 2009

Zaterdagochtend rond 0:20 uur is op de Hectorlaan in Heerhugowaard een 34-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 38-jarige huisgenoot. Na een woordenwisseling, ontstond een handgemeen. Hij zou een bierflesje op het hoofd van de 38-jarige huisgenoot kapot hebben geslagen. Het slachtoffer is met een gebroken neus, gebroken vinger en tand en diverse snijwonden aan het hoofd opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Aangehouden wegens wapenbezit

Enkhuizen, zaterdag 10 oktober 2009

Van vrijdag op zaterdag rond middernacht werd op de Westerstraat in Enkhuizen een stopteken gegeven aan een automobilist, omdat hij de mistlampen aan had en hij een straat inreed met een verbodsbord. Er kwam een wietlucht uit de auto, waarop de agenten vermoedden dat er drugs in de auto aanwezig was. De 21-jarige bestuurder uit Sijbekarspel en de 23-jarige passagier uit Bovenkarspel werden gefouilleerd en de auto werd doorzocht. Hierbij vonden de agenten in de kofferbak een vuurwapen. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Politie zoekt getuigen van beroving

Breezand, vrijdag 09 oktober 2009

Op vrijdagmiddag rond 14:15 uur werd op de Zandvaart in Breezand een 80-jarige man uit Breezand beroofd van zijn net gepinde geld. Hij had bij de pinautomaat aan de Zandvaart geld gepind en wilde dit in zijn portomonee doen. Op dat moment voelde hij een tik tegen zijn hoofd en zijn rechterarm. Het geld werd uit zijn handen gegrist door een blanke man tussen de 30 a 35 jaar met donker haar en donkere kleding. De dief stapte aan de passagierskant in een donkerkleurige sportief ogende Audi met witte kentekenplaten. Het slachtoffer had de auto al zien staan met een blanke bestuurder tussen de 30 a 35 jaar met donker haar. De politie Schagen zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de beroving, of over de bestuurders en de auto. De politie is bereikbaar op nummer 0900-8844.

Man aangehouden na vechtpartij kermis t Zand

t Zand, zondag 11 oktober 2009

Op zondagochtend rond 3:00 uur surveilleerden agenten op de kermis in t Zand. Op de Keinsmerweg had een vechtpartij plaatsgevonden waarbij een 24-jarige jongen uit Warmenhuizen gewond was geraakt. Hij miste een paar voortanden, had een gescheurde onderlip en hij had een snee in zijn kin. De verdachte, een 21-jarige jongeman uit Grootebroek is hiervoor aangehouden. De politie heeft de vechtpartij in onderzoek.

Verdachten gewelddadige beroving aangehouden (homepagina bericht)

Bovenkarspel, zaterdag 10 oktober 2009

Zaterdagavond rond 18:50 uur kwam bij de politie een melding binnen van een gewelddadige beroving op de Boerhaavestraat in Bovenkarspel. Een 20-jarige man uit Venhuizen was beroofd van zijn scooter. Hierbij was hij geslagen met een ijzeren voorwerp. Omstanders hadden het type auto en het kenteken kunnen noteren. Agenten reden gelijk naar het adres van de eigenaar van de auto, een boerderij in Andijk. Daar stond de auto en er liepen twee meisjes van het erf. De 15-jarige meisjes uit Enkhuizen hadden in de auto gezeten op het moment dat de diefstal plaatsvond. De twee verdachten, een 16-jarige en 18-jarige jongen waren al binnen in het huis. Zij werden aangehouden en werden in de politieauto gezet. Op het moment dat de agenten weg wilden rijden, hoorden zij een harde knal. De 18-jarige verdachte had de achterruit van de auto eruit getrapt en ging ervandoor. De agenten waarschuwden hem dat hij moest blijven staan. Op een moment stond hij even stil, maar rende weer weg. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden. Hij verzette zich weer en kreeg handboeien om. Bij de achtervolging is door een agent pepperspray gebruikt. Op het terrein werd een scooter gevonden die leek op de gestolen scooter. Deze is meegenomen naar het politiebureau. De beide verdachten zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Invordering rijbewijs

Alkmaar, zaterdag 10 oktober 2009

Rond 18:54 uur werd een 42-jarige motorrijder uit Alkmaar aangehouden op de Schagerweg in Alkmaar. Hij reed 120 km/uur, terwijl op die weg 70 km./uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Te hard gereden door warm patatje

Heerhugowaard, zaterdag 10 oktober 2009

Rond 20:00 uur werd een 54-jarige automobilist uit Heerhugowaard aangehouden op de Westtangent in Heerhugowaard. Hij reed 109 km/uur, terwijl op die weg 50 km/ uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij gaf als reden dat hij patat voor zijn gezin had gehaald en dat moest warm aankomen.

Ingevorderd rijbewijs

Heerhugowaard, zaterdag 10 oktober 2009

Rond 20:30 uur werd een 35-jarige automobilist uit Heerhugowaard aangehouden op de Westtangent in heerhugowaard. Hij reed 111 km/uur, terwijl op die weg 50 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

Alcoholcontrole

Den Helder, zondag 11 oktober 2009

Tijdens een gerichte alcoholcontrole op de Marsdiepstraat in Den Helder werd rond 3:30 uur een 32-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd op het gebruik van drank. Hij bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het politiebureau. Hij blies ruim twee keer teveel (690 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd

Den Helder, zaterdag 10 oktober 2009

Tijdens een alcoholcontrole op de Ijsselmeerstraat in Den Helder reed rond 21:20 uur een 22-jarige bestuurder uit Den Helder snel weg van de controle. Agenten reden achter de auto aan, waarbij de snelheid opliep naar 120 km/uur. De toegestane snelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/uur. De bestuurder stopte uiteindelijk voor het gegeven stopteken. Ook werd de bestuurder gecontroleerd op het gebruik van drank. Hij had de limiet niet overschreden, terwijl hij zelf bang was dat hij een drankje teveel op had. Zijn rijbewijs is ingevorderd op grond van zijn snelheid.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

Hoorn, zaterdag 10 oktober 2009

Zaterdagochtend rond 0:55 uur zagen surveillerende agenten een slingerende motor op de Provincialeweg N506 in Hoorn rijden. Hij kreeg een stopteken, maar reed door. Hij had geen zijspiegels, dus misschien had hij de lichten niet gezien. Hij reed linksaf de Oostergouw in, echter deze weg was afgesloten voor verkeer. Hij stopte in de berm van de weg. De 48-jarige man uit Hoorn werd gecontroleerd op het gebruik van drank. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij ruim drie keer teveel(710 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd.