Ingezonden persbericht


Scuderia Corse, race quotes

Zandvoort, zondag 11 oktober 2009, Tango Dutch GT4 Bewolkt, droog

Race 3 (50 minuten) resultaat: P10

Race report:

De start vanaf plaats 18 ging goed en Pastorelli kon zich snel naar voren rijden. In ronde 3 lag hij al 13e en daarna kon hij bijna elke ronde een positie inhalen. In ronde 12 lag Pastorelli 7e. De rijders wissel vond plaats 20 minuten voor het einde in ronde 17 en begon Meindert van Buuren aan zijn stint. Als gentleman driver ligt zijn tempo iets lager maar hij vond snel zijn ritme en reed van Buuren op de 12de plek. Een hele mooie 10de plaast is het eindresultaat van de eerste 50 minuten race voor het Scuderia Corse team

Nicky Pastorelli:

"Het ging heel goed, ik ben erg tevreden. Ik had maar een paar rondjes nodig om van plaats 18 naar plaats 7 te rijden. De auto heeft een hele goeie ligging en ik kon dus aanvallend rijden. Meindert ging ook steeds beter rijden. Het geeft wel aan hoe groot het potentieel van de auto is. Volgend jaar hoor je zeker meer van ons."

Mijndert van Buuren:

"In tegenstelling tot de race van vanochtend waar ik toch wat teleurstellende ronde tijden reed omdat ik veel last had van onderstuur, reed vanmiddag de auto top. Heel stabiel en van onderstuur niets meer te merken. Het is even zoeken als je zo koud uit de pits wegrijdt maar binnen twee rondjes had ik het goed naar mijn zin en hield ik goed het tempo er in. Het gaf een goed gevoel voor volgend jaar."

Peter Wijtvliet (team eigenaar):

"Het is een superprestatie van het team en van beide rijders. De capaciteiten van de auto en natuurlijk van de beide rijders, geeft aan dat we volgende jaar er hopelijk goed bij zullen staan.




Ingezonden persbericht