Landschap Noord-Holland
Persbericht

Heiloo, 1 oktober 2009

Kijken naar de vogeltrek op het landgoed Leyduin

Op het landgoed Leyduin op de grens van Heemstede en Vogelenzang is goed te zien dat de trektijd voor vogels is aangebroken. Ze zijn op doorreis van Noord- naar Zuid-Europa en Afrika. In onze mooie bossen is gelukkig een overvloed aan voedsel te vinden. Vinken en kepen eten de beukennootjes en eikels die dit jaar in overvloed in Leyduin te vinden zijn. De koperwiek en kramsvogel eten graag van de bessen in het gebied.

Boswachter Ron Dam weet veel te vertellen over vogels en vogeltrek en bezorgt u graag een leuke excursie. Die vindt plaatsop zondag 11 oktober van 9.00 tot 10.30 uur.

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-0064455.
De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Wij adviseren u een verrekijker mee te nemen.

We verzamelen om 9.00 uur op het parkeerterrein bij de Kakelye aan de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan te Vogelenzang, 2 km. ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland