Gemeente Haren

Activiteiten 4 Mijl in Haren

De 4 Mijl voor het eerst door centrum Haren


01/10/2009

11 oktober aanstaande, loopt de 4 Mijl van Groningen voor het eerst dwars door het centrum van Haren. De lopers gaan bij de start op de Kerklaan niet meteen rechtsaf de Molenweg in, maar ze lopen eerst rechtdoor over de Kromme Elleboog en dan via de Kerkstraat naar de Rijksstraatweg. Aanleiding voor de Gemeente Haren om in samenwerking met Ondernemend Haren en de 4 Mijl van Groningen organisatie deze dag allerlei activiteiten te bieden aan de sporters en hun supporters.

4 Mijl

Vanaf 12:00 uur start, op diverse plekken in het centrum, een programma. Thema van de diverse programmaonderdelen is: bewegen en gezondheid binnen de gemeente Haren in combinatie met gezelligheid en zorg.

De activiteiten:


- Een groot scherm tegenover het Raadhuisplein, waarop de 4 Mijl kan worden gevolgd.


- Sportieve activiteiten voor kinderen die nog niet meelopen. Zij kunnen onder andere meedoen aan de plaatselijke Charity Run. Dit jaar is de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting door de 4 mijl organisatie tot het goede doel gekozen.


- Het 'Harense Gezondheidsplein'. Op dit plein geven diverse deskundigen voorlichting over een gezonder leven met beweging.


- Live muziek en gezellige terrassen.


- Vlaggen, die worden uitgedeeld om de lopers mee toe te juichen. Wie deze vlag binnen de daarop vermelde termijn inlevert bij een van de deelnemende ondernemers, krijgt een aantrekkelijke korting.


- Basisscholen in Haren zijn gevraagd mee te doen aan een spandoekenwedstrijd. Tijdens de 4-mijl worden de spandoeken beoordeeld. Diegene met het origineelste spandoek ontvangt daarvoor een leuke prijs.

De activiteiten duren van 12:00 tot 16:00 uur.

Maar daarna blijft het natuurlijk gezellig in Haren!

In de bijlagen aan de rechterkant van deze pagina ziet u de plattegronden van het startgebied en de route van de 4 Mijl.