Gemeente Westervoort

Rioolreconstructie Klapstraat-midden, vanaf 12 oktober aanstaande

Op maandag 12 oktober 2009 start NTP Infra B.V. met de werkzaamheden aan het riool in de Klapstraat.

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit:

* het aanbrengen van een nieuw riool in het midden van een gedeelte van de Klapstraat.

* het aanbrengen van een aantal koppelingen tussen rioolstelsels/-strengen.

Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd:

* Fase 1, vanaf maandag 12 oktober
Er worden werkzaamheden aan het riool dwars op de Klapstraat, bij huisnummer 172, uitgevoerd.
Gelijktijdig daarmee worden door waterbedrijf Vitens wat aanpassingen aan de waterleiding uitgevoerd, aan vier wegkruisingen nabij Klapstraat 150, 146 en nabij Waemelslant.
* Fase 2, vanaf circa 19 oktober tot half december Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan het riool in het midden van de Klapstraat, waarbij begonnen wordt aan de kant van Lange Maat.

Omleiding en afsluiting

Gedurende de uitvoering wordt het betreffende gedeelte van de Klapstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Omleidingroutes worden met behulp van borden aangegeven. Ook voor de buslijnen gelden wijzigingen, lijn 60, 61, 62, 63 en 64, rijden via Klapstraat-Broeklanden-Rivierweg en visa versa. Op de route via `t Hoge Eind-Rivierweg en visa versa, gaat een pendelbus rijden met een overstap op de lijnbussen op de weg Broeklanden. De bushalten bij Sonnedach en bij Emmerik-Lange Maat komen tijdelijk te vervallen.

Verder...

De rioleringswerkzaamheden zullen plaats vinden in weggedeelten met een lengte van maximaal 80 meter maar meestal korter. Omwonenden krijgen enkele dagen voordat de weg voor hun woning wordt opengebroken, bericht van de aannemer. Hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) worden voortdurend geïnformeerd waar werkzaamheden worden uitgevoerd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met de uitvoerder van NTP Infra, de heer Rick Visser, telefoonnummer 06-10330818. Ook kunt u contact opnemen de gemeente:

de heer Eefko Klungel (vragen over riolering), de heer Schutter (opzichter gemeente) of mevrouw Jansen (voorpnamen), telefoonnummer (026) 3179911.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl