Gemeente Almere

Wijk voor Initiatieven: wat wil je zelf?

05-10-2009

Op 12 oktober 2009, van 19.00 - 21.00 uur, vindt de Walk In `Wijk voor Initiatieven' plaats aan de Blekerstraat 4 in Almere.

Almere Hout Noord wordt een 21-ste eeuwse tuinstad, volkstuin en stad in één, een dynamisch stadsdorp. Sociale duurzaamheid staat centraal, om betrokkenheid bij de wijk en tussen mensen te creëren. De ontwikkeling van Almere Hout Noord gaat dus eerst en vooral over mensen. Nog vóórdat het ontwikkelingsplan voor de wijk wordt vastgesteld, worden de ideeën daarom aan het publiek getoond. Reacties zijn welkom en worden bij de planuitwerking betrokken. Vanaf 12 oktober 2009 is het ook mogelijk initiatieven aan te melden; zodat er een plek voor kan komen in de plannen.

Paard in de tuin of herenhuis met winkel? Het kan! Een ieder die geïnteresseerd is in de ideeën voor Almere Hout Noord is welkom bij de Walk In. In het bijzonder de mensen die iets willen met/in de wijk. Dat kan gaan om het starten van een bedrijf, of het bouwen van je eigen woning, alleen of met een groep. Tijdens de Walk In worden de plannen en vooral mogelijkheden voor Almere Hout Noord gepresenteerd. Wil je wonen bij je bedrijf, of andersom, wil je een paard in de tuin, wonen in een eigentijds herenhuis met winkelruimte of met je buren een botenhuis beheren? Bijna alles kan in Almere Hout Noord.

De ondernemende, talentvolle en ecologische wijk Almere Hout Noord wordt een ondernemende, talentvolle en ecologische wijk: Wijk voor Initiatieven. Het gaat er dan vooral om dat mensen de wijk zélf maken, niet alleen door het bouwen van hun woning of bedrijf, maar ook door zeggenschap over het grotere geheel. Bewoners en ondernemers geven aan wat er nodig is op het gebied bijvoorbeeld sport, ontmoeting, onderwijs. Almere Hout Noord wordt zo een wijk waar mensen hun eigen oplossingen kiezen, weer wat met elkaar hebben. De wijk heeft veel water en groen, dat een zekere `ruigte' kent en ook toegankelijk is. Met zelfs bestaand bos. Er is een sterke hoofdstructuur met water, groen en statige stadslanen. Vervolgens zijn er kleinere buurten met hun eigen sfeer, waarbinnen veel vrijheid is voor bewoners en ondernemers om invulling te geven aan hun eigen manier van leven en werken. Per fiets, kano of te voet zijn alle voorzieningen bereikbaar. Ymere en gemeente Almere werken op unieke wijze samen aan de totstandkoming van Wijk voor Initiatieven, waarin woningen en bedrijven komen in alle vormen en maten: van kleinere huurwoningen tot grote boskavels en van broedplaatsen tot bedrijventerreinen.