Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Prinses Máxima bezoekt 12 oktober 2009 Microfinancierings (MF)-ondernemerspunt in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt, als lid van de Raad van Microfinanciering, maandagmiddag 12 oktober het ondernemerspunt Wijk in Bedrijf in Utrecht.

De Prinses laat zich informeren over de inzet van microfinanciering bij (door)startende ondernemers. Prinses Máxima zal volgende week tevens werkbezoeken brengen aan ondernemerspunten in Tilburg en Almelo.

Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, maar die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching én krediet krijgen zij de kans goede plannen waar te maken. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 31 MF-ondernemerspunten voor intake, advies en het aanvragen van krediet.

Tijdens het werkbezoek aan Wijk in Bedrijf Utrecht worden Prinses Máxima en andere leden van de Raad geïnformeerd over de aanpak van dit ondernemerspunt. Daarnaast maken de leden kennis met een aantal ondernemers die met hulp van het ondernemerspunt en een krediet een eigen onderneming hebben opgezet. Wijk in Bedrijf Utrecht zorgt voor persoonlijke begeleiding van ondernemers. De eigen kracht van de ondernemer staat centraal. In deze aanpak neemt microfinanciering een belangrijke plaats in. Het ondernemerspunt werkt sinds 1 april samen met microkredietverlener Qredits. Medewerkers van Qredits helpen ter plekke mee om Utrechtse ondernemers financieel advies te geven en te coachen over het aanvragen en gebruikmaken van microfinanciering.

7 oktober 2009

* © RVD