Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 12-10-2009

Vrouw van fiets beroofd

UTRECHT Zondagmiddag werd op de Kennedylaan een vrouw door een man van haar fiets beroofd. Zijn identiteit is bij de politie bekend.

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 15.05 uur op haar fiets over de Kennedylaan vanuit de richting van de Joseph Haydnlaan. De vrouw werd plotseling door een man bij haar arm gepakt. De man gaf aan dat hij haar wilde spreken. De vrouw was hier niet van gediend en wilde wegfietsen.

Hierop pakte hij de fiets van de vrouw af en reed daarmee weg. De politie weet inmiddels wie de man is. Het zou gaan om een 29-jarige man uit Utrecht. Hij wordt binnenkort voor diefstal van de fiets aangehouden.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een jongen op de Vechtdijk aangehouden omdat hij verdacht wordt van het inbreken in een woonboot.

Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie een melding van een getuige, die had gezien dat twee personen bezig waren om in te breken bij een woonboot aan de Vechtdijk. Op weg naar de locatie zag een agent een jongen ter hoogte van het opgegeven adres staan. De jongen probeerde uit het zicht van de agent te blijven door zich in de heg te verstoppen.

Ter plaatse zag de agent nog een tweede verdachte op het terras staan. Hij sommeerde het tweetal naar hem toe te komen. Eén van de twee verdachten begon te rennen en stapte op een scooter die een stuk verderop tegen een boom stond. De andere verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, kon wel direct worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het tweetal geprobeerd had in te breken in de woonboot.

De politie kon naar aanleiding van binnengekomen informatie de identiteit en het woonadres van de tweede verdachte achterhalen. Het ging om een 20-jarige Utrechter, maar werd niet thuis aangetroffen. In zijn woning werden inbrekerswerktuigen aangetroffen en in beslag genomen. De politie verwacht hem binnenkort aan te kunnen houden. Het vermoeden bestaat dat het tweetal voor meerdere inbraken verantwoordelijk is.