CNV Onderwijs

12 oktober 2009

Overleg salarissen primair onderwijs met minister opgeschort

Categorie: cao primair onderwijs

Op 8 oktober 2009 heeft het eerste overleg van CNV Onderwijs en de andere vakbonden met de Minister van Onderwijs plaatsgevonden over de loonontwikkeling in het primair onderwijs voor de periode 1 augustus 2009 tot 1 januari 2010.

Zie hiervoor de Nieuwsbrief op deze site onder `sector PO', die inmiddels ook met Schooljournaal nummer 28 is meegezonden.

Vicevoorzitter Patrick Banis: `De onderhandelingen gaan over een korte periode in 2009, waarop het normale loonontwikkelingsmodel van toepassing is.'

Tot grote verbazing van de vakbonden kregen zij op 8 oktober 2009 de mededeling dat -gezien de zorgelijke overheidsfinanciën - de onderhandelaar namens de minister nog geen zicht heeft op het moment waarop hij, zoals dat heet `open een reëel' overleg kan voeren. Oftewel, de minister heeft geen mandaat gegeven om afspraken te kunnen maken met de vakbonden. Het overleg is daarna afgesloten met de constatering dat partijen zich zullen beraden op deze situatie en dat er eind oktober 2009 contact zal zijn. Dan wordt bezien wanneer er wel overleg kan worden gevoerd.

CNV Onderwijs wil de minister deze periode de tijd geven om wel tot overleg te kunnen komen.

Patrick Banis: `CNV Onderwijs blijft zich hard inzetten voor een salarisverhoging voor het personeel in het primair onderwijs voor 2009. Deze sector heeft in 2009 nog helemaal niets gehad. De laatste verhoging dateert uit 2008. De minister is dus wel degelijk aan zet'.

Utrecht,
12 oktober 2009


---