Gemeente Westvoorne



1e en 2e Slag Rockanje ontvangen opnieuw 4 sterren strand004.jpg

Op 30 september heeft gemeente Westvoorne voor de 2e keer tijdens de verkiezing van het 'Schoonste Strand van Nederland' een plaquette met 4 sterren ontvangen.
De 4 sterren werden uitgereikt aan 12 gemeenten. Wethouder Klok ontving in Katwijk uit handen van Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, deze prijs.
De 4 sterren staan voor zeer schone stranden. Strandgemeenten die een 8 of hoger scoren ontvangen 3 sterren. Gemeente Westvoorne heeft een 9 gescoord en daarom 4 sterren ontvangen.

De verkiezing van het 'Schoonste Strand van Nederland' werd dit jaar voor de 7e keer georganiseerd door de Stichting Nederland Schoon. In het kader van het Impulsprogramma Zwerfafval is het net als vorig jaar een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, het ministerie van VROM en de VNG. De stranden zijn sinds de eerste Schoonste Strandverkiezing steeds schoner geworden. Ook dit jaar blijkt deze trend zich door te zetten, hoewel op zeer zonninge en drukke stranddagen is gemeten.

De ANWB heeft deze zomer bijna 100 Nederlandse stranden in twee onaangekondigde rondes bezocht en geïnspecteerd. Per ronde zijn de stranden zowel 's middags als de daaropvolgende ochtend beoordeeld.