Gemeente Borsele

Belangrijke stap voorwaarts voor woningbouw in Nieuwdorp op locatie Boot en Buteijn

Vrijdag 9 oktober heeft de aanbesteding plaatsgevonden van het saneren van de bodem en het bouwrijp maken van het terrein van transportbedrijf Boot en Buteijn in Nieuwdorp. Zes bedrijven hebben zich voor deze klus ingeschreven. De firma Sagro uit âs-Heerenhoek had met haar inschrijving van 593.000 euro zich als laagste ingeschreven. Voordat de definitieve gunning plaatsvindt, moeten de firma Boot en Buteijn en de ontwikkelaar R&B Wonen in Heinkenszand nog een aantal interne beslissingen nemen.

Voor 1 december aanstaande zal Boot en Buteijn en R&B Wonen daarover een besluit nemen. De gemeente Borsele zal eind oktober begin november as. de bestemmingsplanprocedure starten. Het plan heeft de naam Lancaster gekregen, waarmee wordt verwezen naar een in 1944 neergestorte Engelse bommenwerper op het terrein aan Coudorp.

In het plan Lancaster zal R&B Wonen woningbouw ontwikkelen dat in twee fasen zal worden uitgevoerd. In het totaal betreft het een woningbouwprogramma van 71 woningen, waarvan in de eerste fase zijn voorzien: zes vrijstaande woningen, vier 2-1 kapwoningen, acht rijwoningen, negentien (zorg)appartementen voor de verhuur en vier (zorg)appartementen. In de tweede fase van het plan zullen zeven vrijstaande woningen, tien 2-1 kap woningen en twaalf rijwoningen worden gerealiseerd.

Met deze belangrijke stap voorwaarts komt een lang gekoesterde wens van de dorpsgemeenschap voor woningbouw in Nieuwdorp in zicht.