Ingezonden persbericht


Persbericht - 18 september 2009

Radio 6 presenteert de eerste 'Radio 6 Jazz 600'
Luisteraars kiezen favoriete jazzplaten en stemmen op ultieme jazzlijst

Radio 6 zendt voor de allereerste keer de Radio 6 Jazz 600 uit. Een week lang de favoriete jazz, soul en R&B platen van de Radio 6 luisteraars op een rij. In vijf dagen tellen de presentatoren af naar dé favoriete plaat van jazzminnend Nederland. De Radio 6 Jazz 600 is te horen van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 07.00 en 19.00 uur.

Stemmen
Op de website van de jazz zender stemmen luisteraars op een enorme selectie jazz-, soul- en bluesplaten uit de Radio 6 collectie. Daarnaast kunnen luisteraars zelf suggesties aandragen. In de huidige tussenstand prijkt So What van Miles Davis bovenaan de lijst. Maar ook de jongere generatie artiesten als Adele, Amy Whinehouse en Duffy blijken populair bij de Radio 6 luisteraars. Nederlandse artiesten zijn goed vertegenwoordigd met talenten als Wouter Hamel en Giovanca.

Presentator Steef Cuijpers heeft zin in de eerste Radio 6 Jazz 600 :"Erg leuk om het enthousiasme onder de luisteraars te proeven. Op deze manier kom je er nog beter achter waar je luisteraars van houden, wat ze graag willen horen. En daar zitten soms leuke verrassingen bij. Ook onder de presentatoren gaat het leven. Je merkt dat er nu veel meer over persoonlijke muziekvoorkeuren wordt gesproken. Ik zou zelf graag Compared To What van Les McCann op nummer 1 zien. Een prachtige compositie, heerlijke groove, heldere stem en vooral de tekst. Het nummer is geschreven in de jaren 60 maar nu nog steeds erg actueel."

De toplijst maakt onderdeel uit van de vernieuwing op de jazz zender en sluit aan bij het in juni aangepaste muziekprofiel.

Radio 6

Radio 6 is het jazz radiostation van Nederland. Hier hoor je jazz, blues, soul, R&B, van North Sea tot Bimhuis. Op de dynamische Radio 6 website treffen programmamakers en luisteraars elkaar. Met info over de programma's, muziek, actuele festivals, video, on demand opnames, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel en via internet.

Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.


Noot voor redacties


Voor meer informatie: www.radio6.nl



Ingezonden persbericht