Persberichten

Paper & Convenience Show beleeft succesvolle 1e editie

Publicatiedatum: 12-10-2009

De eerste editie van de Paper & Convenience Show is succesvol afgesloten. Zowel exposanten als bezoekers zijn positief over de brede opzet van de beurs. De Paper & Convenience Show is de eerste vakbeurs die het totaalaanbod voor boekhandel, kantoorvakhandel, tabak- en gemakswinkels, hobbywinkels, souvenirzaken, speelgoedzaken en de betere gift en kinderwinkels samenbrengt. Organisatoren VNU Exhibitions en A New Vision zijn zeer tevreden over de resultaten van de beurs, die van 7 tot en met 9 februari 2010 haar tweede editie beleeft in Autotron Rosmalen.

Branchebrede opzet een succes
De brede opzet van de Paper & Convenience Show wordt als zeer positief ervaren door zowel leverancier als retailer. De retailer heeft slechts één beursbezoek nodig om een totaaloverzicht van de markt te krijgen, wat door zowel grote als kleine spelers in de markt gewaardeerd wordt. Assistant Category Manager Bruna Inge de Kruijf: "De beurs in deze complete vorm is een heel efficiënt middel om in een dag of dagdeel belangrijke leveranciers in diverse segmenten persoonlijk te ontmoeten. Het aanbod staat lekker overzichtelijk bij elkaar. Wenskaarten, fotoalbums, gifts, stationery, kortom alles''.
Voor de exposanten geeft de brede beursopzet toegang tot zeer diverse klantgroepen. ,,Op de Paper & Convenience Show komen bezoekers die ik anders nooit zag. Die verschillende soorten bezoekers waren een aantrekkelijke gegeven om hier te exposeren. Wij ontvangen boekbinders, mensen uit de kantoorboekhandel, fotografen, echt ongelooflijk. Zelfs mensen die een winkeltje beheren in een kinderboerderij. Dit heb ik nog nooit meegemaakt'' aldus Trudy Ripmeester van exposant Olino Paperworks.

Platform voor brancheactiviteiten
Project Manager Bas de Bruin hoopt dat het succes van de eerste editie nog meer branchepartijen ertoe aanzet om aanverwante relatie-evenementen bij de Paper & Convenience Show aan te sluiten. "Exposanten vragen ons het gesprek aan te gaan met de verschillende beurs- en inkooporganisaties om op deze manier het aantal huisshows en beurzen te beperken. Zowel voor de bezoeker als de exposant is het goed wanneer er één centrale beurs ontstaat waar men zowel in het voorjaar als het najaar inkopen kan doen en terecht kan om de eigen inkooporganisatie te ontmoeten." Deze editie kon al rekenen op de steun van brancheorganisaties Novaka en Office World en inkooporganisaties Spicers en Hameco. De brancheorganisaties kozen er voor hun ledenvergaderingen tijdens de beurs te houden. Ook Pelikan sloot aan bij de beurs en hield haar dealer events in Autotron Rosmalen. "De eerste reacties die we terugkrijgen over de combinatie van deze events met de Paper & Convenience Show zijn zeer positief" aldus De Bruin.

Oriëntatie op investeringen
De Paper & Convenience Show werd met 2.856 retailers uit boekhandel, kantoorvakhandel, cadeauwinkels en tabakszaken goed bezocht. Van deze retailers gaf 52% voorafgaand aan het beursbezoek aan investeringsplannen te hebben. Voor 46% van de bezoekers zorgde de Paper & Convenience Show voor nieuwe investeringsplannen. Op de beursvloer werden dan ook goede zaken gedaan, bijna tweederde van de bezoekers plaatste een order op de beurs of maakte plannen om na de beurs orders te gaan plaatsen. Zowel de exposanten als bezoekers waardeerden de eerste editie met een 6,9 als ruim voldoende.

Twee edities in 2010
De volgende editie van de Paper & Convenience Show staat gepland van 7 tot en met 9 februari 2010. In het najaar van 2010 zal wederom een editie van de Paper & Convenience Show zijn. Deze frequentie van tweemaal per jaar biedt de mogelijkheid om per seizoen de meest actuele producten onder de aandacht te brengen. Voor het voorjaar van 2010 willen organisatoren VNU Exhibitions en A New Vision een uitbreiding realiseren op het gebied van gifts en kantoorartikelen, zodat de beurs voor de retailer nog interessanter wordt om te bezoeken. Inmiddels is al tweederde van de beursvloer in optie genomen.

Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions