CM Telecom op snelle poten


Kanshebbers FD Gazellen Awards bekend

BREDA, 20091012 -- CM Telecom mag zich nu officieel een Gazelle noemen. De mobiele technologieprovider uit Breda is dit jaar genomineerd voor de FD Gazellen Awards 2009. CM, voorheen bekend als zakelijk sms-bedrijf ClubMessage, maakt hiermee kans op een van de felbegeerde awards.

Voor de zesde keer op rij heeft het Financieele Dagblad de snelst groeiende bedrijven van Nederland in kaart gebracht. Dit jaar is ook CM Telecom, dochtermaatschappij van CM, toegevoegd aan de ranglijst van ambitieuze ondernemingen. De nominaties worden door het Financieele Dagblad toegekend aan bedrijven met een omzetgroei van meer dan 20% over de afgelopen drie jaar. Met een eigen omzetgroei van maar liefst 220% over de periode 2006 naar 2008 verwacht CM Telecom grote kanshebber te zijn voor een FD Gazellen Award.

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM, is blij met de benoeming: "Het is een verademing om te zien dat wij ondanks de crisis een gestage groei doormaken. Sinds 2006 staat CM op de ranglijst van de Deloitte Technology Fast 50, waar wij als bedrijf heel trots op zijn. Dat wij nu ook met CM Telecom deel uitmaken van de FD Gazellen, is opnieuw een bewijs dat wij onze lat hoog leggen." Van Glabbeek observeert een forse toename van financiële dienstverleners die mobiele toepassingen willen integreren in hun doorgaans traditionele communicatie met cliënten. Zo ziet hij meer banken en verzekeringsmaatschappijen die sms inzetten om cliënten te informeren over nieuwe diensten, om een afspraakbevestiging te sturen of als reminder voor een te volgen vergadering of congres. Van Glabbeek, behalve CEO ook deskundige en spreker op het gebied van mobile marketing, neemt waar dat steeds meer marketingbureaus sms inzetten om bedrijven en goede doelen te profileren. Voorbeelden hiervan zijn de Zeekracht-campagne (Stichting Natuur & Milieu) en de spraakmakende sms-campagnes van Terre des Hommes tegen kinderuitbuiting (Bouwmeester van Leeuwen). Ten Brink foodretail is recentelijk zelfs gestart met een personeelswervingscampagne via sms (Verheul Communicatie). "Het interactieve karakter van SMS maakt het mogelijk om dichter bij de doelgroep te komen," vervolgt Van Glabbeek zijn verhaal. Onlangs heeft CM met een eigen reclamecampagne op BNR Nieuwsradio het medium sms ingezet om nieuwe leads te genereren, volgens Van Glabbeek met succes.

Behalve een flinke groei in omzet, is ook het personeelsbestand van het zakelijke sms-bedrijf groter geworden: CM is dit jaar van 25 naar ruim 35 medewerkers gegroeid. Van Glabbeek voegt hieraan toe: "Begin 2009 hebben wij de onderneming versterkt met een eigen Network Operations Center en een professioneel Datacenter, waar een deel van de groei aan te danken is." Met een team van 7 professionals wordt 24 uur per dag vanuit het kantoorpand in Breda de kwaliteit en performance van alle systemen en diensten zorgvuldig gemonitord. De verwachting is dat CM de komende jaren nog verder gaat uitbreiden.

Op 5 november 2009 zal bekend worden of CM een van de gouden awards in ontvangst mag nemen.

CM Telecom