Gemeente Sittard-Geleen


Eerste oplossing parkeerproblemen gevonden

Sittard-Geleen, 12 oktober 2009 - vicevoorzitter Ruuud Storcken van de Atletiekvereniging Unitas, voorzitter Colla Breuers van hockeyclub Scoop en wethouder Ruud Guyt hebben afspraken gemaakt over de aanpak van de parkeerproblemen voor Scoop en Unitas. Voor de korte termijn kan gratis gebruik worden gemaakt van het parkeerterrein P3 aan de Madridstraat ter hoogte van het stadion.

Meulen Projectontwikkeling stelt het parkeerterrein, zolang er geen andere bestemming voor is, onder condities ter beschikking. De gemeente onderhoudt en de verenigingen beheren het terrein. De beide verenigingen gaan in overleg met Meulen Bouw en gemeente zoeken naar oplossingen voor de parkeerproblemen op wedstrijdspeeldagen, maar ook op door de weekse trainingsdagen. Daarbij streven Unitas en Scoop naar kosteloos parkeren voor leden en bezoekers. Voor de langere termijn wordt in het kader van de ontwikkeling van de Sportcampus, direct grenzend aan de terreinen van Unitas en Scoop, een oplossing gezocht. Wethouder Ruud Guyt, Stadsontwikkeling, Verkeer en Sport: 'Het overleg heeft voor de korte termijn al een oplossing opgeleverd. Ik vertrouw erop dat dat ook voor de langere termijn gaat lukken. Ik onderstreep het belang van sporten en de ambities die beide verenigingen daarin nastreven'.

Unitas en Scoop beschikken over 40 parkeerplaatsen op eigen terrein. Bij grote wedstrijden of druk bezochte trainingen is dat aantal onvoldoende om alle bezoekers van de beide sportcomplexen te laten parkeren. Zij parkeren hun auto's dan in de directe omgeving. In dat gebied geldt echter al lange tijd een parkeerverbod. Het voornemen om het handhavingsbeleid te gaan verscherpen was aanleiding om met elkaar in overleg te treden.


---