Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


---

TIP VOOR DE HERFSTVAKANTIE:
EEN BIJZONDERE AVONTURENTOCHT IN DE ACHTERHOEK: EEN DAG OP SAGENSAFARI!

De Sagensafari, een van de langstlopende en meest succesvolle producten van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, is volledig geüpdate. Daar waar Safarigangers ooit de aanwijzingen via een cassettebandje volgden, word je anno 2009 geleid door een GPS- systeem en is verdwalen vrijwel onmogelijk. De route is zojuist uitgebreid door een nieuw deel van de Achterhoek toe te voegen. Hierdoor is de Sagensafari een volledige rondrit geworden. Vanuit de vier verhuurpunten zijn aanrijdroutes gemaakt, die het mogelijk maken om op ieder punt binnen de Sagensafari te beginnen. En om alles nog gemakkelijker te maken wordt de GPS al volledig ingesteld door het verhuurpunt.

Avonturen
De Sagensafari is een spannende autorit, waarbij je tijdens het autorijden verschillende verhalen te horen krijgt . De teksten zijn ingesproken door de Achterhoekse troubadour Gery Groot Zwaaftink. Met zijn Achterhoeks accent geeft hij routeaanwijzingen en vertelt levendig sagen, legenden en zingt liedjes. De tocht wijkt af van gebaande paden en voert langs verborgen weggetjes, stille paadjes en geheime plaatsen: daar waar vroeger de Witte Wieven heksenrituelen uitvoerden, de strijd tegen de bisschop van Münster werd gevoerd en Bommen Berend zijn onderaardse tunnel groef. Deze ongekende rit brengt je in vervoering, totaal overgeleverd aan de stem van de verteller.

Route
De Sagensafari wordt gereden met behulp van een GPS-systeem: de Garmin NÏ<vi770. De route voert door het oostelijke deel van de Achterhoek en zelfs door het aangrenzende deel van Duitsland en is via de Garmin gemakkelijk te volgen. Advies is om 's ochtends te beginnen: de route is ongeveer 85 kilometer lang en duurt zo'n vier uur. Onderweg krijg je gelegenheid om uit te stappen en de omgeving te ontdekken. Met behulp van de Garmin kan de route na de tussenstops eenvoudig weer opgepakt worden.

Update
Een nieuw deel van de Achterhoek is toegevoegd waarmee een volledige rondrit is gerealiseerd. Je kunt nu starten op verschillende locaties: Hotel Onland in Meddo, VVV Winterswijk, VVV Bredevoort Boekenstad of op Marveld Recreatie in Groenlo.

Kosten voor het huren van de Sagensafari bedragen ¤ 19,95. Daarnaast dient een borrgsom betaald te worden. Reserveren wordt aanbevolen, er is een beperkt aantal Garmins beschikbaar. Kijk voor een eerste indruk op www.opsagensafari.nl


---



Ingezonden persbericht