NEN


NEN-symposium over kantoorstoelen

woensdag 3 juni 2009, 11:12

Op 13 oktober a.s. organiseert NEN een symposium over de NPR 1813 voor kantoormeubelen en hun toepassing bij de inrichting van kantoren. Het overgrote deel van de beroepsbevolking heeft een kantoorbaan.

Een deel daarvan heeft een eigen werkplek, maar ook een aanzienlijk deel moet zijn of haar werkplek delen met collega's. Aan welke eisen moet een kantoorwerkplek eigenlijk voldoen? Volgens de Arbowet moet een werkplek geen schade opleveren aan de gezondheid van een werknemer. Daarom zijn veiligheidseisen en maatvoering van kantoormeubilair in normen opgenomen. Meld u hier aan om op de hoogte te blijven van dit zeer informatieve symposium. U krijgt dan later deze maand per e-mail de flyer toegestuurd waarmee u zich kunt aanmelden.

Ook cursus
Naast dit symposium organiseert NEN ook de Cursus Kantoorinrichting, die vooral in gaat op een plan van aanpak. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaam Inkopen zijn thema's om rekening mee te houden. Iedere leverancier die aan overheden wil leveren, moet aan de betreffende duurzaamheidcriteria voldoen. Zowel inkopers als toeleveranciers van kantoorinrichting moeten rekening houden met de eisen die worden gesteld aan een kantoorwerkplek. Centraal tijdens deze cursus staat de richtlijn NPR 1813:2004 nl 'Ergonomie - Ergonomische uitgangspunten voor meubelen voor administratieve werkzaamheden en aanwijzingen voor het gebruik'. Deze NPR geeft toelichting bij de normen NEN-EN 1335, NEN-EN 527 en NEN 2449 voor kantoormeubelen en hun toepassing bij de inrichting van kantoren

Voor wie?
De Cursus Kantoorinrichting is bestemd voor aanbieders van kantoormeubelen zoals de vakhandel, importeurs, fabrikanten, productontwikkelaars, ontwerpers, kantoorinrichters en architecten. Daarnaast is de cursus nuttig voor arbodiensten, arbocoördinatoren, personeelsfunctionarissen, facilitair managers en organisatieadviseurs. Voor meer informatie en aanmelden kun u contact opnemen met NEN Cursussen, tel. 015-2690188, e-mail: cursussen@nen.nl.

Kortingsregeling
Deelnemers kunnen de bijbehorende praktijkrichtlijn met 15% korting aanschaffen. De genoemde prijs is inclusief de 15% korting, exclusief btw en verzendkosten.

Startdata cursussen
8 september 2009 te Utrecht
25 november 2009 te Delft