Monsterboard zet Nederland aan het werk

13/10/2009 10:30

Monster Worldwide Netherlands B.V.

P e r s b e r i c h t

Monsterboard zet Nederland, ook in minder economische tijden aan het werk


1.500 werkzoekenden en ruim 300 vacatures tijdens de 'Keep Holland Working' carrièrebeurs

Amsterdam, 13 oktober 2009 - De carrièresite Monsterboard.nl hield gisteren een gratis carrièrebeurs in Amsterdam in het kader van de 'Keep Europe Working Tour'. Met meer dan 1.500 werkzoekenden (waarvan 58% werkeloos) was er veel aandacht voor de meer dan 300 vacatures die werden aangeboden door 42 aanwezige werkgevers waaronder American Express, Nuon, UWV, Carpetright en Tommy Hilfiger.

Opening door Mei Li Vos

De tweede Keep Holland Working tour werd geopend door PVDA tweede kamerlid, Mei Li Vos. In haar speech benadrukte ze dat het heel belangrijk is om lekker in je vel te zitten in je baan. Vos: "Je moet tot je 65ste, en misschien wel je 67ste een prettig gevoel hebben bij datgene je het grootste gedeelte van de dag doet. Daarom is deze carrièrebeurs, zeker in economisch minder goede tijden, een mooi initiatief om een baan te vinden, maar ook een baan die echt bij je past, waar je gelukkig van wordt."

Diana Krieger, managing director van Monsterboard, legt uit: "Ondanks de oplopende werkloosheid zijn er nog steeds banen. Eind juni 2009 stonden volgens het CBS in Nederland 137 duizend vacatures open waarvan ruim 20.000 op Monsterboard.nl. Deelnemende werkgevers vertellen ons eveneens dat zelfs in volle economische crisis het voor bepaalde profielen nog steeds moeilijk is om de juiste competenties te vinden in onze huidige arbeidsmarkt. Aanwezige kandidaten op de beurs worden vaak voor een eerste keer geconfronteerd met werkloosheid en moeten nu proactief op zoek gaan naar een nieuwe baan. Daarom was er vandaag ook veel aandacht voor sollicitatie en carrièreadvies zodat de bezoekers vol vertrouwen op zoek kunnen naar een nieuwe uitdagende functie die bij ze past."

Videobeelden zijn beschikbaar:

http://anpstreaming.datiq.net/capital/20091013monsterboard.wmv

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.monsterboard.nl


Noot voor de redactie:

Over Monsterboard.nl

Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl ) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan circa 22.000 vacatures en ruim 1,6 miljoen CV's waarvan 500.000 op dit moment actief staan. Per maand kent de site bijna 1,6 miljoen bezoeken (september 2009).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(R), marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster(R), dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S? 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Zie voor meer informatie over Monster Worldwide: http://corporate.monster.com.

Contactinformatie (