Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Controle na klachten over overlast

Publicatiedatum: 13-10-2009 10:58:01

ARNHEM - Na klachten uit de buurt over overlast van vooral bromfietsverkeer heeft de politie maandag 12 oktober een controle gehouden op de Velperweg in Arnhem. Vooral bij de voetgangersoversteekplaats zouden veel bromfietsers te hard rijden en niet stoppen voor voetgangers. Tussen half acht en half negen `s ochtends werden 10 bekeuringen uitgedeeld wegens onder meer het rijden door rood, gladde banden, rijden zonder rijbewijs en opgevoerde brommers. Een snorfiets werd voor onderzoek in beslag genomen omdat het vermoeden was gerezen dat die gestolen was; een aantal cijfers van het framenummer bleek te zijn weggekrast.
(048153)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstallen in Arnhem

Publicatiedatum: 13-10-2009 10:57:32

ARNHEM - Door de politie in Arnhem zijn maandag 12 oktober drie ver Twee vrouwen van 23 en 25 jaar uit Aalten werden door beveiligers van een warenhuis aan het Johnny van Doornplein aan de politie overgedragen. Het duo zou diverse kledingstukken hebben verstopt in een kinderwagen en de zaak zijn uitgelopen. Beiden verklaarden tegenover de politie van niets te weten en zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Bij een zaak aan de Ketelstraat werd een 40-jarige Arnhemmer opgepakt. Hij zou samen met nog een ander twee jassen hebben gestolen. Winkelpersoneel dat de diefstal wilde verijdelen greep in en wist de Arnhemmer aan de politie over te dragen. De andere verdachte wist te ontkomen. Los van eventuele strafmaatregelen krijgen de aangehouden verdachten een schadevergoedingsmaatregel uitgereikt.

Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.
(048190 / 048143)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---