Siemens

Persbericht

0910.233

Den Haag, dinsdag 13 oktober 2009

Nieuwste generatie gebouwenautomatisering

Flexibel Desigo-systeem van Siemens met hoge energie-efficiency

De nieuwe generatie van het gebouwautomatiseringssysteem Desigo van Siemens is niet alleen uiterst flexibel en energie-efficiënt, maar biedt tevens een hogere beschikbaarheid en een betere systeemveiligheid. De inbedrijfstelling wordt efficiënter en de bediening comfortabeler. Bovendien zijn de nieuwe Desigo-systemen compatibel met de nieuwste BACnet-standaards en PC-besturingssystemen. Een nieuwe generatie apparaten op automatiserings- en I/O-niveau maakt het vernieuwde modulaire assortiment compleet.

Met de nieuwe generatie V4 van het gebouwautomatiseringssysteem Desigo brengt Siemens Building Technologies een verbeterde systeemversie op de markt. Hierbij zijn de systeemfuncties op de nieuwste stand gebracht. Zo is BACnet geïmplementeerd volgens de nieuwste standaards van revisie 1.5 en zijn nieuwe objecten opgenomen, waarmee apparaten van andere leveranciers eenvoudig en veilig kunnen worden geïntegreerd. Desigo ondersteunt nu ook het PC-besturingssysteem Windows Vista, waardoor de klant kosten voor het ICT-onderhoud kan besparen en zijn investeringen toekomstzeker zijn.

Meer comfort bij de bediening en een efficiëntere inbedrijfstelling biedt het managementstation Desigo Insight. Met de nieuwe functie "Scopes" kunnen gebruikers specifieke informatie afhankelijk van gebied en soort installatie op hun individuele behoeften en toegangsrechten afstemmen. Een nieuwe oplossing, die het systeem beveiligt wanneer hard- of software mochten uitvallen, zorgt voor een hoge beschikbaarheid.

De nieuwe engineering-tool Desigo XWorks plus is afgestemd op de behoeften van verschillende gebruikersgroepen en hun werkzaamheden binnen het projectverloop. De tool beschikt over geavanceerde features zoals de simulatie van input/output-modules en de bijbehorende automatiseringsstations, waardoor het gebruik nog eenvoudiger, flexibeler en veiliger wordt.

Daarnaast beschikt Desigo V4 over additionele, innovatieve HVAC-applicaties, die vooral voor de verhoging van de energie-efficiency door middel van regeltechniek dienen. Hiertoe behoren o.a. applicaties met thermo-actieve bouwdeelsystemen (TABS) of predictieve verwarmingsregelaars.
Desigo V4 brengt ook een nieuwe generatie apparaten op automatiserings- en I/O-niveau. Hiertoe behoren nieuwe modulaire automatiseringsstations met een hogere performance, nieuwe flexibele systeemregelaars voor ruimte-ïntegratie (LonMark), een groter TX-I/O-assortiment voor weerstandmeetsensoren en de integratie van systemen van derden rechtstreeks via de I/O-module. Ook is er een eilandbus-uitbreidingsmodule, waarmee decentrale TX-I/O-eilanden gerealiseerd kunnen worden.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Marco de Heus
Tel: (070) 333 1241
E-mail: marco.de.heus@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo