Gemeente Kampen


* Start uitvoering actiepunten plan `Verkeerscirculatie en Parkeren'

Start uitvoering actiepunten plan `Verkeerscirculatie en Parkeren'

13 okt 2009 17:23
`Invoeren van betaald parkeren in de Ebbingestraten' en `invoeren parkeerschijfzone langs Horstsingel', zijn enkele actiepunten uit het Plan van Aanpak `Verkeerscirculatie en parkeren' waamee de gemeente nu tot uitvoering kan overgegaan.
Dit heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Het plan dat op 25 juni 2009 definitief door de raad is vastgesteld, bevat de volgende actiepunten:

Invoeren betaald parkeren Ebbingestraten
Het college heeft ingestemd met het invoeren van betaald parkeren in de 1e Ebbingestraat (tussen Plantsoenstraat en Cellebroedersweg), 2e en 3e Ebbingestraat. Dit betekent voor gebruikers van parkeerautomaten EUR 1,10 per uur, bij een maximaal verblijf van drie uur. Het betaald parkeren wordt binnen het huidige profiel van de Ebbingestraat ingevoerd. Er is geen sprake van een herinrichting en/of wijziging van de rijrichting.

Invoeren parkeerschijfzone langs Horstsingel /gedeelte Burgemeester Berghuisplein
Aan de Horstsingel en het Burgemeester Berghuisplein kan gratis worden geparkeerd. Het terrein wordt gebruikt door bewoners van de binnenstad zonder vergunning of voor de tweede auto binnen een gezin, door werknemers in de binnenstad en door winkelende bezoekers die gratis willen parkeren. De praktijk laat zien dat met name het deel van het terrein direct tegen het Plantsoen het eerst is bezet. Dat is ook logisch, omdat de afstand naar de binnenstad het kortst is.

De gemeente is van mening dat als service aan de winkelende bezoeker de capaciteit langs de Horstsingel, moet worden onttrokken aan de mogelijkheid om langdurig te parkeren. Om tegemoet te komen aan de belangen van de ondernemers in de binnenstad en het winkelende publiek, worden meer gratis parkeerplaatsen aangeboden, zo dicht mogelijk bij het winkelgebied. Een groot deel van de parkeerplaatsen ligt dicht bij de looproute naar de binnenstad via de Cellebroederspoort. Een periode van drie uur kan als maximale parkeertijd worden gehanteerd. Een langere periode sorteert minder effect en biedt de langparkeerder weer mogelijkheden.

Aanduiden loopafstand naar de binnenstad
Er worden binnenkort bordjes geplaatst op de parkeerterreinen Stationsomgeving, Buitenhaven en Horstsingel/Burgemeester Berghuisplein met daarop de loopafstand in minuten naar het winkelgebied aangegeven. Per locatie wordt een bord geplaatst.

Hofstraatgarage reserveren voor bezoekersparkeren Het parkeerbeleid in de Hofstraatgarage wordt gewijzigd in uitsluitend betaald parkeren. De Hofstraatgarage is opgesplitst in twee delen. In de ene helft mogen vergunninghouders staan en in de andere helft uitsluitend betalende parkeerders. De gemeenteraad wil dat de volledige capaciteit ter overbrugging ter beschikking komt voor de betalende bezoeker gedurende de periode dat het betaalde regime geldt. Daarna is de parkeergarage voor iedereen vrij om te parkeren.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |