LLiNK

Rotterdam, 13 oktober 2009


-PERSBERICHT-

LLiNK lanceert website over klimaatverandering in Nederland

Als we niet oppassen stijgt de zeespiegel voor het einde van de eeuw met een meter. Toch is klimaatverandering voor velen nog een ver-van-mijn-bed-show, voor anderen is het simpelweg onbegrijpelijk. LLiNK gaat daar, met het crossmediale project "De Vloedlijn", verandering in brengen.

Op de website: Devloedlijn.tv wordt de historische Nederlandse strijd tegen het water nieuw leven ingeblazen in woord, beeld en geluid. De LLiNKe verslaggevers reizen langs tien plaatsen in Nederland die bij 1 meter zeespiegelstijging en zwakke dijken aan zee komen te liggen. Zo worden bijvoorbeeld 'Amersfoort aan Zee' en ' Breda Strand' aangedaan. Daar zal duidelijk worden of het water nog altijd ontzag inboezemt en of dat ook geldt voor klimaatverandering.

De Vloedlijn werd zondagavond gelanceerd in het LLiNK Radio 1 programma ATLAS met een verslag uit het Groningse dorpje Hongerige Wolf, waar reporter Rolf Hartogensis op zoek ging naar de sporen van het water en de dreiging van een nieuwe vloedlijn. Ook 3FM DJ Rudy Mackay reisde af naar het hoge noorden en vroeg de Hongerige Wolvenaren voor zijn camera wat zij zouden doen als zij plotseling zouden wonen in 'Hongerige Wolf aan Zee'.


---------------------------------------------

Noot voor de redactie,