Ingezonden persbericht


Persbericht

Wereldrecord waterbesparing

Nieuwe Neff afwasautomaten verbruiken nog maar 7 liter water per afwasbeurt

Eén pan water voor 13 standaardcouverts of 151 stuks bestek en servies: dat is onvoorstelbaar bij afwassen met de hand. Neff maakt het echter mogelijk dankzij superefficiënt waterbeheer. De Duitse inbouwspecialist en fabrikant van innovatieve keukenapparatuur Neff heeft verwezenlijkt waarvan men tot nu toe slechts kon dromen: met een waterverbruik slechts zeven liter per afwasbeurt in het standaardprogramma Eco 50°C, zetten de nieuwe afwasautomaten van Neff een wereldrecord op het gebied van waterbesparing.

Zeven liter waterverbruik: onovertroffen zuinigheid

Neff heeft de uitdaging van de zo dringend noodzakelijke energiebesparing voortvarend opgepakt: een uitgebreide reeks (bouw)technische innovaties zorgt ervoor dat zeven liter water het vaatwerk grondig reinigt. In vergelijking met een 15 jaar oud model besparen de nieuwe Neff-afwasautomaten ongeveer tweederde op het waterverbruik en eenderde op het energieverbruik. Geavanceerde circulatiemechanismen zorgen ervoor dat elke afwas op de meest efficiënte manier wordt aangepakt. Zo wordt het water van de laatste spoelgang opgeslagen om bij de volgende afwasbeurt het ergste vuil af te spoelen.

Flexibele bedieningsfuncties, afgestemd op de behoeften van de gebruiker

'Zo weinig mogelijk, zo veel als nodig', zo luidt de Neff-formule voor het reinigen van de vaat, afgestemd op de behoeften van de gebruiker. Bij inschakeling van de 'intensiveZone'-functie worden de sproeidruk en de temperatuur bijvoorbeeld alleen verhoogd waar dat nodig is, namelijk in de onderkorf, terwijl kwetsbare glazen voorzichtig in de bovenkorf gereinigd worden. Ook als de machine slechts halfvol is, loont het de moeite om deze aan te zetten, aangezien de functie 'halve belading' het energieâ¤' en waterverbruik aanzienlijk terugdringt. En als de afwas een keer snel klaar moet zijn, zorgt de varioSpeed(TM)-functie voor halvering van de tijd van het gewone programma, zonder dat dit ten koste gaat van een schitterend afwasresultaat.

Gemakkelijk en efficiënt in te laden

Dat de nieuwe recordhouders van Neff zoveel vaatwerk zo snel en efficiënt kunnen reinigen, is ook te danken aan de slimme ruimte-indeling. Zo kan men in de nieuwe apparaten maar liefst 13 standaardcouverts kwijt, verdeeld over twee of drie niveaus. Het nieuw vormgegeven varioFlex(TM)-korfsysteem - met de in hoogte verstelbare, vier centimeter diepere bovenkorf met rackMatic(TM)-functie (drie standen) en de neerklapbare bordenhouders - biedt volop ruimte. De nieuwe modellen zijn ook verkrijgbaar met de Vario-lade, die een derde laadniveau biedt voor klein servies en bestek en zo extra ruimte schept in de onderste 'etages'. De innovatieve doseerassistent zorgt ondertussen voor een optimale werking van het afwasmiddel in de gehele binnenruimte doordat een gerichte waterstraal de afwastablet volledig oplost.

Driemaal 'A' voor topresultaten

Zoveel functionaliteit en efficiëntie leveren niet alleen een wereldrecord waterbesparing op, maar ook driemaal 'A' voor topresultaten: voor energie-efficiëntie, afwasresultaat en droogresultaat. Want ook als het om stroom gaat zorgt het nieuwe 7-liter-model van Neff voor aanzienlijke besparingen, met een verbruik van slechts 0,97 kWh in het standaardprogramma. Zo praktisch kan duurzaam afwassen zijn!

Leverbaar vanaf oktober 2009.

Meer informatie vindt u op: www.neff.nl

Neff GmbH is een traditierijke onderneming met meer dan 130 jaar ervaring op het gebied van keuken en huishouding. Door Carl Andreas Neff in 1877 opgericht als fabriek voor kolenkachels en -fornuizen, heeft het merk Neff zich ontwikkeld tot een van de grootste Europese aanbieders van inbouwapparatuur. In de fabriek in Bretten (Duitsland), de thuisbasis van Neff, produceren tegenwoordig zo'n 1300 medewerkers jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen apparaten. Met name binnen haar kerncompetentie - fornuizen en ovens - heeft Neff door or briljante innovaties, zoals het heteluchtsysteem CircoTherm(TM), het praktische ovenuittreksysteem Clou(TM), het ovenreinigingssysteem EasyClean(TM), de meedraaiende deurgreep SLIDE(TM) en de volledig verzinkbare ovendeur HIDE(TM) nieuwe normen gesteld. Als laatste zijn daar bijgekomen het NeffLight(TM) -systeem voor helderzachte verlichting en het nieuwe bedieningsconcept NeffNavigator(TM). Ook bij magnetronapparatuur, afzuigkappen, afwasautomaten en koelapparatuur staat het merk Neff voor schitterend design, geraffineerde techniek en hoge energie-efficiëntie.