Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Groningen, 6 oktober 2009

Dinsdag 13 oktober, Eindhoven:

BIJEENKOMST VOOR ME/CVS-PATIËNTEN OVER KEURINGEN UWV

Op dinsdag 13 oktober organiseert de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid in Eindhoven een bijeenkomst over de keuringen voor WAO, WIA en WAJONG. Op eerdere bijeenkomsten in noord, oost en centraal Nederland kwam veel onvrede naar voren over de manier waarop UWV de arbeids(on)-geschiktheid van mensen met ME/CVS beoordeelt. Ook uit het zuiden van Nederland krijgt de Steungroep soortgelijke klachten, onder ander over UWV-kantoren in Eindhoven, Breda, Goes en Nijmegen. Sinds 1 januari 2008 is een keuringsprotocol voor ME/CVS van kracht. Bezoekers van de bijeenkomst krijgen informatie over dit protocol. Een advocaat vertelt wat zij kunnen doen als zij het niet eens zijn met hun beoordeling door het UWV. Ook het UWV is uitgenodigd. Meer informatie en aanmelding via: www.steungroep.nl of 050 5492906.

Voor: ME/CVS-patiënten die te maken hebben met WIA, WAJONG, WAO of WAZ en hun begeleiders en hulpverleners.

Datum: dinsdag 13 oktober 2009

Zaal: St. Bomanshof

Adres: Kronehoefstraat 21-29, 5612 HK, Eindhoven 040-212 32 81

Tijd: 13.30 - 16.30 uur (Zaal open 13.00 uur, drankje en hapje na afloop)

Sprekers:

Ynske Jansen van de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid over het keuringsprotocol CVS en ervaringen met de uitvoering daarvan.

Mevrouw mr. I.H.M. Hest, advocaat te Eindhoven, gespecialiseerd in sociale zekerheid, over het vragen van herziening en het aantekenen van bezwaar en beroep tegen besluiten van het UWV.

Er is ruime gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.

De zaalruimte is beperkt, belangstellenden worden daarom verzocht om zich van tevoren aan te melden via info@steungroep.nl of telefoon 050-549 29 06.

De toegangsprijs, inclusief koffie, thee en hapje en drankje na afloop, bedraagt ¤ 5 voor donateurs van de Steungroepen ¤ 7,- voor niet-donateurs. Het bedrag kan overgemaakt worden op girorekening 6833476 o.v.v. 'Informatiemiddag 13 oktober'. Bij betaling graag de adresgegevens vermelden. Na ontvangst van betaling wordt de deelnamebevestiging, het programma en een routebeschrijving toegestuurd.

De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid behartigt de belangen van ME/CVS-patiënten op het gebied van werk, inkomen, school/studie en voorzieningen. Meer informatie: www.steungroep.nl




Ingezonden persbericht