Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"NOTHING ABOUT US"

Een (gratis downloadbaar) Lespakket over jong en gehandicapt zijn in ontwikkelingslanden en in Nederland.

In het bestaande Nederlandse lesmateriaal over ontwikkelingssamenwerking wordt niet tot nauwelijks aandacht besteed aan de positie van mensen met een handicap. Bovendien is het bestaande materiaal niet afgestemd op de behoefte van vso-scholen.

DCDD (Dutch Coalition on Disability and Development), CMO (Centrum voor Mondiaal Onderwijs) en filmmaker Marijn Poels hebben de handen ineen geslagen en bij de film 'Nothing about us' dit gelijknamige lespakket geproduceerd dat in die lacune moet voorzien.

U kunt als docent ook zelf met dit lespakket aan de slag. Ook docenten van 'gewone' vo-scholen zijn uitgenodigd om -vanuit de blik van mensen met een handicap- met hun leerlingen stil te staan bij de positie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden en in Nederland.

Het lespakket valt uiteen in twee blokken. Het eerste blok gaat in op ontwikkelingssamenwerking. Het tweede blok gaat in op participatie. In dit tweede blok worden leerlingen uitgedaagd om in actie te komen!

Bij het lespakket hoort een educatieve website: http://www.cmo.nl/nothingaboutus/ . Uw leerlingen kunnen daar aanvullende informatie vinden. Waar nodig wordt daar in de werkbladen of in de handleiding voor docenten naar verwezen.




Ingezonden persbericht