Gemeente Spijkenisse


Zevende Broemrit voor senior-automobilisten

11 augustus 2009

Broemrit

Na het succes van voorgaande jaren wordt woensdag 14 oktober 2009 voor de zevende maal in Spijkenisse een rijvaardigheidsrit voor seniorautomobilisten georganiseerd.

De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland, Stichting Welzijn Ouderen en de gemeente Spijkenisse. Door mee te doen krijgt men de mogelijkheid het rijgedrag en de verkeerskennis te testen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een half uurtje met deelnemers in de eigen auto de weg op. Na de rit wordt in een gesprek met de instructeur de rit nog eens doorgenomen. Mogelijk komen er handige tips uit voort! Het is beslist geen examen en heeft geen consequenties voor het al of niet verlengen van het rijbewijs.

Naast de rit kan men meedoen aan een theorieles en zijn er mogelijkheden om de lichamelijke gesteldheid in relatie tot autorijden te testen (gezicht, gehoor en reactievermogen).

Al deze activiteiten worden aangeduid met de term Broem-rit. Broem staat voor Breed Overleg Ouderen En Mobiliteit en is een samenwerkingsverband tussen ANWB, Veilig Verkeer Nederland en Bovag.

Deelname is mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn en in de gemeente Spijkenisse wonen. De eigen bijdrage is EUR 15,--. Locatie: De Ontmoetingskerk, Koningin Wilhelminalaan 1, te Spijkenisse.

Voor meer informatie kunt u bellen met mevrouw F. Hoonhout van Stichting Welzijn Ouderen, telefoon: (0181) 69 52 55. Opgeven kan bij 't Spil.

Externe links


* 't Spil [Let op! De website www.spilspijkenisse.nl opent in een nieuw venster]

Interne links


* Adres- en telefoongegevens `t Spil