Gemeente Schagen

Scholierenveldloop in Schagen

Sportservice Schagen organiseert in samenwerking met atletiekvereniging TAS â82 alweer voor de vierde keer de Scholierenveldloop voor kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit de gemeente Schagen en de gemeente Zijpe.

Op 14 oktober is de atletiekbaan in het Schagen het decor voor de vierde editie van de Scholierenveldloop in Schagen. Kinderen uit groep
1 t/m 8 van alle basisscholen uit Schagen en uit de gemeente Zijpe kunnen zich voor dit evenement aanmelden. Inschrijven kan via de school of via Sportservice Schagen, 0224-214774 of via een webformulier op www.sportserviceschagen.nl. Deelname aan de Scholierenveldloop is gratis. Alle scholen hebben inmiddels een uitnodiging voor deelname ontvangen met de benodigde inschrijfformulieren. Uiterlijk 30 september 2009 moet de inschrijving bij Sportservice Schagen binnen zijn.

De Scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop waarbij plezier voorop staat. De loop voor groep 3 t/m 8 gaat over een afstand van 1000 meter waarbij het parcours uitgezet wordt op en rondom de atletiekbaan van TAS â82. Voor de leerlingen van groep 1 en 2 wordt er een kortere route over de atletiekbaan uitgezet. Er wordt in verschillende categorieën gestart, waarbij de jongens en meisjes apart lopen. De categorieën worden ingedeeld aan de hand van de groep waarin de leerling zit. De start van de eerste groep is om 13.30 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Om 15.45 uur is het evenement afgelopen. Aan de snelste 3 lopers per startgroep wordt direct na hun loop een prijs uitgereikt. Alle kinderen ontvangen voor hun deelname een herinnering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen (Anouschka Terpstra of Ciska Bosma), tel: 0224 â 214 774