Hogeschool Windesheim

Persbericht, 5 oktober 2009Â

In café restaurant de Belgische Keizer start 14 oktober een nieuwe reeks Peper & Zout: Stadsdebat in Zwolle. Tijdens de eerste aflevering gaan inwoners van Zwolle met elkaar in gesprek rondom het thema: âArmoede en gezondheidâ. Het programma begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom om mee te discussiëren.

Aanleiding vormt âArmoede en gezondheid bij kinderenâ, een project waarmee Zwolle momenteel de strijd aanbindt met armoede. Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Zwolle, Icare Jeugdgezondheidszorg en GGD IJsselland.

Lezing en debat
De debatavond start met een uitleg over het project âArmoede en gezondheid bij kinderenâ door Karla Kuiperij, beleidsmedewerker Gezondheidsbevordering GGD IJsselland. Tommy Visscher, associate lector van het Windesheimlectoraat De Gezonde Stad legt daarna inhoudelijk een link tussen armoede en gezondheid. In het tweede deel van het programma krijgen aanwezigen volop de ruimte om zich te mengen in het gesprek.

Peper & Zout: Stadsdebat in Zwolle is een gezamenlijk initiatief van VUconnected, Windesheim en de Stentor. VUconnected stimuleert het gesprek en debat tussen wetenschap, samenleving en levensbeschouwing. Het organiseert daartoe in het hele land publieksactiviteiten.