Gemeente Medemblik

Woensdagochtend 14 oktober: ontruiming alle basisscholen

Woensdagochtend 14 oktober worden alle basisscholen in de regio Noord-Holland Noord ontruimd. Dat is de insteek tijdens de Nationale Brandpreventieweken 2009. Een ontruimingsoefening is belangrijk. Brand verspreidt zich vaak vliegensvlug. Binnen drie minuten kan een klein brandje veranderen in een grote, uitslaande brand. Weten de leerkrachten en hun leerlingen hoe ze het beste kunnen vluchten? De vluchtroute is vaak een heel andere dan de route bij binnenkomst. En weet het personeel hoe het minder mobiele mensen kan helpen?

Een ontruimingsoefening is leuk. In de gemeente Medemblik zal de brandweer tijdens de oefening minimaal één school bezoeken. Voor de leerlingen een mooie gelegenheid om een echte brandweerwagen van dichtbij te inspecteren. De leerlingen kunnen ook meedoen aan een kleurplatenwedstrijd, waarmee ze een rondleiding in de brandweerkazerne voor de hele klas kunnen winnen. Daarnaast kan het personeel van de scholen een spectaculair uitje binnenslepen (zie www.ontruimenmoetjeoefenen.nl).

Veel scholen hebben al aangegeven mee te doen aan de ontruimingsoefening. Het streven is dat woensdagochtend 14 oktober alle klaslokalen in Noord-Holland Noord leeg zijn.

Aanmelden en meer informatie
Basisscholen uit de gemeente Medemblik kunnen zich nog steeds per e-mail aanmelden via rene.snijders@medemblik.nl. Meer informatie is te vinden op www.ontruimenmoetjeoefenen.nl.