VU medisch centrum

Oktober Borstkankermaand

Themabijeenkomst borstkanker georganiseerd

7 oktober 2009

Tijdens de Borstkankermaand organiseert VUmc CCA een themabijeenkomst in de Amstelzaal over dit onderwerp. De informatiedag valt samen met de Pink Ribbon - Oktober Borstkankermaand. Alle patiënten die het afgelopen jaar voor borstkanker in VUmc behandeld zijn of worden, zijn hiervoor op woensdag 14 oktober uitgenodigd.

Verschillende specialisten zullen tussen 16.00 en 20.00 uur een voordracht houden over de laatste ontwikkelingen. Zo zal chirurg-in-opleiding Saskia Muller de chirurgische behandeling toelichten, gaat plastisch chirurg Mark-Bram Bouman in op de mogelijkheden van reconstructie, vertelt contactpersoon Jeanette Weinberg wat de BorstkankerVereniging Nederland doet, besteedt geneeskundig oncoloog Epie Boven aandacht aan de effecten van chemotherapie, bespreekt fysiotherapeut Edwin Geleijn de combinatie van fysiotherapie en chemotherapie en benadrukt klinisch psycholoog Mecheline van der Linden de noodzaak van psychosociale begeleiding.

Tijdens de pauze is er een kleine informatiemarkt waar een beperkt aantal informatiestands zijn te vinden, onder meer van de BorstkankerVereniging Nederland en een bedrijf dat verschillende vormen van hoofdbedekking levert. Er is ook een stand van 'Haak in tegen borstkanker'. Dit is een project voor en door vrouwen met borstkanker. In de afgelopen jaren zijn er zo'n honderd kleden gehaakt van gerecyclede t-shirts. De opbrengst van deze kleden komt ten goede aan VUmc CCA, dat de opbrengst zal bestemmen voor borstkankerpatiënten in het kader van het project Welzijn & Welbevinden. Er is een catalogus met foto's van alle kleden die zijn gehaakt en ze kosten 95 euro per stuk.

Op 14 november organiseert VUmc CCA een patiëntendag waar aandacht wordt besteed aan verschillende vormen van kanker, waaronder borstkanker. Dan zal er een grote informatiemarkt worden gehouden.

Monique Krinkels
bron: Tracer