Gemeente Barendrecht

Barendrecht: Wethouder Zuurbier geeft startsein voor schoner Vrijenburg

BARENDRECHT (donderdag 8 oktober 2009) - Op woensdag 14 oktober geeft wethouder Zuurbier om 13.30 uur het startsein voor de campagne 'Barendrecht Schoon' in de wijk Vrijenburg. De wethouder geeft op het schoolplein van basisschool de Vrijenburg het startsein waarna iedereen aan de slag kan. De campagne vindt plaats vanuit twee locaties in de wijk: in de omgeving van Kastanjehout en Paardenburg. De actie is een uitvloeisel van de gebiedsplannen die zijn opgesteld voor de pilotgebieden van Wijkregie: Buitenoord en Vrijenburg.

Samen met Wijkregie gaan bewonersorganisaties, scholen en buurtbewoners aan de slag op de buurt op te ruimen en schoon te maken. De straten worden helemaal schoongemaakt, tuinen worden opgeknapt en de verlichting waar nodig verbeterd. Tijdens deze middag kunnen bewoners hun afval en grofvuil aanbieden in een van de extra containers die voor deze gelegenheid in de wijk staan.

Barendrecht Schoon

Barendrecht doet er heel veel aan om de gemeente 'schoon en heel' te maken en te houden. Daarbij heeft de gemeente de hulp nodig van haar bewoners en ondernemers. Dat kan al heel eenvoudig door de regels na te leven en afval op de juiste manier aan te bieden. Maar ook door zelf de bezem te pakken om het eigen straatje te vegen of door samen met buurtbewoners een opschoonactie te houden. Verschillende wijken deden dat vorig jaar al mee tijdens de campagne 'Barendrecht Schoon'. Om eigen inbreng voor een schone en hele gemeente te stimuleren gaat Wijkregie verder met 'Barendrecht Schoon'. Met deze campagne sluit Barendrecht aan bij de landelijke campagne van de overheid: 'Nederland Schoon'.


Noot voor redacties