"Nederlandse toptalenten strijden tijdens ROTC YP"

09/10/2009 11:48

Stichting Race Of The Classics

Op woensdag 14 oktober aanstaande maken veertien teams, bestaande uit ambitieuze en jonge professionals die actief zijn binnen kaders van multinationale organisaties, zich op voor de vierde editie van de Race of the Classics for Young Professionals (ROTC YP). Een bloedstollende wedstrijd op Nederlands mooiste klassieke zeilschepen. Ten doel staat het bevorderen van de interactie onder jonge hoogopgeleide in uiteenlopende beroepsgroepen. Vijf dagen strijden, samenwerken en bikkelen op zee zijn de perfecte ingrediënten.

Deelnemers

De deelnemende teams brengen ruim 350 'young professionals' uit geheel Nederland bijeen. Een zeer divers deelnemersveld waarin naast de financiële sector en zakelijke dienstverleners ook de industrie en overheid goed vertegenwoordigd zijn. Voor alle deelnemende teams biedt de Race naast een zeilexperience ook de ideale mogelijkheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met Young Professionals van andere organisaties. De ROTC YP creëert zo het nieuwe 'girls and boys network'.

Teams

Blackwater Advertisement - Houthoff Buruma - IBM - Imtech - ING Groep - Koninklijke Marine - Ministerie van Economische Zaken - Philips - Rabobank - Shell - Simmons & Simmons - TNT -Unilever - Vopak

De wedstrijd

Op dinsdagavond 13 oktober start de Race aan wal met een kick-off op locatie. De sfeervolle Rotterdamse Veerhaven is op 14 oktober het startpunt voor de Race. De vloot ligt om 12 uur voor de Erasmusbrug om na een spectaculaire showstart koers te zetten richting zee. Vlak voor zonsondergang start de vloot daar zij aan zij op weg naar Engeland. Dit jaar is het doel Ipswich, vlak boven Harwich. De schepen zijn te categoriseren als traditionele zeilschepen. De liefde voor de schepen en het behoud van dit gedeelte van het Nederlands varend erfgoed klinkt door in de verhalen van ieder schip. Vele authentieke details zijn behouden. Het is om deze reden buitengewoon bijzonder om een dergelijke vloot van 15 schepen met een totale lengte van meer dan 0,6 kilometer op zee te laten strijden in één race. Het enthousiasme onder schippers en bemanningsleden is dan ook groot. Ruim 400 jaar na de geboorte van Michiel de Ruyter strijden Nederlands best bewaarde schepen voor de YP-bokaal.

http://www.rotcyp.nl