Vlaamse Overheid

Wolvertem (Meise) -fase 2: afrit A12 afgesloten

Heraanleg gevaarlijk kruispunt in Wolvertem (Meise) -fase 2: afrit A12 afgesloten

Vlaamse overheid

vrijdag 9 oktober 2009

De afrit van de A12 in Wolvertem (Meise) voor het verkeer vanuit Antwerpen wordt afgesloten voor het verkeer vanaf 14 oktober. Het verkeer zal dan moeten omrijden via de afrit Londerzeel of via de ring om Brussel (R0). De oprit richting Brussel zal open blijven, maar zal niet meer gebruikt kunnen worden door het verkeer dat van Wolvertem naar Vilvoorde rijdt. Dat verkeer zal dan moeten omrijden naar de volgende oprit, Meise Plantentuin. De wijzigingen in de verkeerssituatie worden doorgevoerd omwille van de heraanleg van het gevaarlijk kruispunt van de Vilvoordsesteenweg (N211), de Wilgenlaan en de Nieuwelaan. Begin december gaat de afrit opnieuw open. Dan begint de derde fase van de werkzaamheden.

Met de start van de tweede fase van de werkzaamheden en het afsluiten van de afrit eindigen ook de werkzaamheden in de Stationsstraat. Die was afgesloten vanaf 15 september.

Het kruispunt van de Vilvoordsesteenweg, de Wilgenlaan en de Nieuwelaan is een van de 131 gevaarlijke kruispunten die de Vlaamse overheid heraanlegt in Vlaams-Brabant. Na de heraanleg van het gevaarlijke kruispunt zal er in de Stationsstraat een enkelrichtingssysteem ingesteld worden. De kruispunten zullen zodanig heringericht worden, dat alle conflicterende verkeersbewegingen verdwijnen. Zo zal het verkeer op het kruispunt niet alleen veiliger, maar ook vlotter verlopen. Er komen ook nieuwe, veilige fietspaden.

Begin december start de derde fase van de werkzaamheden. Dan wordt ook de oprit van de A12 voor het verkeer richting Brussel afgesloten. Ook het verkeer dat van Vilvoorde naar Meise rijdt, zal dan gebruik moeten maken van de oprit Meise Plantentuin. Begin februari starten dan de werkzaamheden aan de andere kant van de N211.

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van de gelegenheid gebruik om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aswebo nv. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1.800.000 euro (incl. BTW).