Jeugd&Gezin: Rouvoet brengt werkbezoeken aan China en Engeland

Rouvoet brengt werkbezoeken aan China en Engeland

Maandag 12 oktober 2009, nummer

Minister voor Jeugd en Gezin en vice-premier André Rouvoet brengt van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 oktober op uitnodiging een werkbezoek aan China. Rouvoet houdt als minister voor Jeugd en Gezin in Beijing een toespraak op een grote regionale (Azië en Pacific) conferentie. Als vice-premier heeft Rouvoet ontmoetingen in kader van de Chinees-Nederlandse betrekkingen en de mondiale economische crisis. Eerder deze week legt minister Rouvoet een werkbezoek in Engeland af.

Aanleiding voor het werkbezoek van Rouvoet aan China is een uitnodiging om op de 5th Asia & Pacific Conference on Reproductive and Sexual Health & Rights een toespraak te houden over het Nederlandse Jeugd- en Gezinsbeleid. Op speciaal verzoek geeft Rouvoet daarbij inzicht in het Nederlandse beleid om via de 'eigen kracht' van gezinnen en de daaromheen liggende netwerken ('civil society') problemen te voorkomen. Ook bezoekt Rouvoet in Beijing jongerenprojecten.

In gesprekken tussen vice-premier Rouvoet en collega-bewindslieden van de Chinese regering zullen verschillende onderwerpen betreffende de Chinees-Nederlandse betrekkingen aan de orde komen. Ook heeft Rouvoet een onderhoud met mr. Wei JianGuo, secretary-general of China Center for International Economic Exchanges (CCIEE), over diverse aspecten van de wereldwijde economische crisis.

Voorafgaand aan de reis naar China is Rouvoet van 14 tot 15 oktober op werkbezoek in Engeland over jeugd- en gezinsbeleid. Naast een bezoek aan zijn collega-bewindspersoon Dawn Primarolo, gaat hij onder andere naar een children's centre (vergelijkbaar met een Nederlands Centrum voor Jeugd en Gezin). Doel van het werkbezoek is kennis opdoen over de Engelse ervaringen met het beleidsprogramma Every Child Matters. Bij de opstelling van het beleidsprogramma van het programmaministerie voor Jeugd en Gezin Alle Kansen Voor Alle Kinderen is hieraan veel inspiratie ontleend.


---

Noot voor redacties (