"Young Professionals netwerkevenement opnieuw groot succes"

13/10/2009 13:53

Stichting Race Of The Classics

Vierde editie Race of the Classics YP van start

Morgenochtend, woensdag 14 oktober vertrekken veertien teams, bestaande uit ambitieuze en jonge professionals van internationale organisaties, richting Noordzee voor de vierde editie van de Race of the Classics for Young Professionals (ROTC YP). Een bloedstollende wedstrijd op Nederlands mooiste klassieke zeilschepen. Ten doel staat het bevorderen van de interactie onder jonge hoogopgeleiden van uiteenlopende beroepsgroepen. Vijf dagen strijden, samenwerken en bikkelen op zee zijn de perfecte ingrediënten.

Vertrek vanuit de Veerhaven Rotterdam

Woensdagochtend om 11.30 vertrekt de vloot vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Om 12.00 uur ligt de vloot met gehesen zeilen voor de Erasmusbrug voor de spectaculaire showstart. Een geweldig schouwspel; Neerlands varend erfgoed voor een achtergrond van Rotterdams schitterende moderne architectuur. Deze combinatie levert unieke beelden op.

Deelnemers

De deelnemende teams brengen ruim 350 'young professionals' uit geheel Nederland bijeen. Een zeer divers deelnemersveld waarin naast de financiële sector en zakelijke dienstverleners ook de industrie en overheid goed vertegenwoordigd zijn. Voor alle deelnemende teams biedt de Race naast een zeilexperience ook de ideale mogelijkheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met Young Professionals van andere organisaties. De ROTC YP creëert zo het nieuwe 'girls and boys network'.

Teams

Blackwater Advertisement - Houthoff Buruma - IBM - Imtech - ING Groep - Koninklijke Marine - Ministerie van Economische Zaken - Philips - Rabobank - Shell - Simmons & Simmons - TNT -Unilever - Vopak

De wedstrijd

Op dinsdagavond 13 oktober start de Race aan wal met een kick-off op locatie. Na de showstart op woensdagochtend zet de vloot koers richting Noordzee. Vlak voor zonsondergang start het eerste rak. Dit jaar is het doel Ipswich, vlak boven Harwich. De schepen zijn te categoriseren als traditionele zeilschepen zoals loggers, schoeners en barkentijnen. De liefde voor de schepen klinkt door in de verhalen van ieder schip. Vele authentieke details zijn behouden. Het is om deze reden buitengewoon bijzonder om een dergelijke vloot van 15 schepen met een totale lengte van meer dan 0,6 kilometer op zee te laten strijden in één race. Het enthousiasme onder schippers en bemanningsleden is dan ook groot. Ruim 400 jaar na de geboorte van Michiel de Ruyter strijden Nederlands best bewaarde schepen voor de YP-bokaal.

200-mijls Race

Dit jaar staat de wedstrijd voor het eerst in het teken van een 200-mijls race. Aangezien ervaring heeft geleerd dat de weersomstandigheden van grote invloed zijn op de koers van de vloot, is een nieuw doel van de race geboren: ROTC YP 2009: een unieke race van 200 mijl op internationaal vaarwater.

KNRM

Wegens groot succes in 2008 is dit jaar de samenwerking tussen de ROTC YP en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij geïntensiveerd. Deelnemers die 'redder aan wal' willen worden door de KNRM te steunen, krijgen een unieke teamactiviteit aangeboden. KNRM roemt de ROTC YP als 'loffelijk initiatief' en zal de vloot dan ook naar zee begeleiden waar zij saluut zal brengen.

VIP-onthaal

Zondagochtend 18 oktober passeert de vloot de sluizen in IJmuiden om in konvooi richting de finish in Amsterdam te zeilen, alwaar de schepen zullen aanleggen op de kop van het Java-eiland. Onderweg wordt de vloot onthaald door een VIP-schip met aan boord topfunctionarissen van de deelnemende bedrijven. Samen met de Young Professionals zullen zij de winnaar huldigen in Jamie Oliver's Fifteen.

http://www.rotcyp.nl