Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 14-10-2009

Man overleden na val van hoogwerker

EELDE Dinsdagmorgen is een 55-jarige man uit Eelde overleden na een val van een hoogwerker. De medewerker van een bedrijf aan de Burgemeester J.G. Legroweg is vermoedelijk uitgeleden toen hij via de hoogwerker het dak van het gebouw op wilde gaan. De man is overgebracht naar het UMCG te Groningen alwaar hij later die middag is overleden. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld. (2009047224)

Winkeldief gebruikt peperspray

MEPPEL Dinsdagmiddag is 22-jarige man uit Meppel aangehouden. De man had bij een winkel aan de Grote Akkerstraat artikelen meegenomen zonder te betalen. Toen een medewerker hem hierop aansprak pakte de man een busje peperspray en gebruikte dat tegen twee medewerkers van de winkel. De man ging er daarna te voet vandoor, maar kon door andere winkelmedewerkers worden aangehouden. De man is overgedragen aan de politie en is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009047231)

Politie assisteert bij botsing tussen drie autos

EURSINGE Dinsdagmorgen heeft er op de kruising van de Hoogeveenseweg en de Goorns een ongeval plaats gevonden. Een 24-jarige automobiliste uit Smilde stond voorgesorteerd op de Hoogeveensweg te wachten om weg te kunnen rijden. Zij kwam uit de richting van Westerbork. Achter haar naderde een 22-jarige automobilist uit Westerbork. De man zag zijn voorganger te laat en botste achterop de stilstaande auto. De vrouw schoot hierdoor met haar auto over de weg en botste tegen een 27-jarige automobilist uit Rolde welke vanuit de richting van Westerbork kwam. Deze man schoot met zijn auto de berm in, raakte een verkeersbord en kwam tot stilstand in de sloot. De vrouw uit Smilde is ter controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. (2009047168)

Automobilist verleend fietser geen voorrang

HOOGEVEEN Een 47-jarige vrouw uit Hoogeveen reed dinsdagmorgen op haar fiets door de Wilhelminastraat in de richting van de Grote Kerkstraat. Toen zij de bocht naar links nam richting het centrum verleende een 50-jarige automobiliste uit Hoogeveen, welke vanaf de Grote Kerkstraat de Wilhelminastraat in wilde rijden, haar geen voorrang. De 47-jargie vrouw werd geschept en kwam via de motorkap op het wegdek terecht. De vrouw is met verwondingen op haar hoofd en handen overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (2009047173)

Man aangehouden wegens mishandeling

MEPPEL Dinsdagavond is een 35-jarige man uit Meppel aangehouden wegens mishandeling. De man had een conflict met een 35-jarige man uit Zwolle waarbij hij de man uit Zwolle bij zijn keel had gegrepen. De politie heeft de man uit Meppel in zijn woning aan de Werkhorst kunnen aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009047297)

Jongen aangehouden voor vernieling

MEPPEL Dinsdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Meppel aangehouden. De jongen had vernielingen aangebracht aan een auto door er overheen te lopen. De auto stond geparkeerd aan de Frans Halsstraat. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongen gaat een HALT-traject in. (2009047259)

Politie waarschuwt voor kinderlokker

GEMEENTE BORGER ODOORN De politie waarschuwt voor een kinderlokker in de gemeente Borger Odoorn. De afgelopen weken zijn er enkele meldingen binnengekomen waarin een man kinderen achtervolgd en soms aanspreekt. De man verteld dat hij in opdracht van de ouders de kinderen komt halen. Het gaat om een blanke man die rijdt in een donkere auto of busje met geblindeerde zijramen. De politie vraagt alert te zijn en verdachte situaties te melden bij de politie in Borger via 0900-8844.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.