Gemeente Almere

Walk In levert eerste initiatieven Almere Hout Noord op

14-10-2009

Walk in Almere Hout Noord De Walk In 'Wijk voor initiatieven' van 12 oktober leverde de eerste interessante ideeën op voor de verdere planontwikkeling van de sociaal duurzame woon- en werkwijk Almere Hout Noord. "Dit was het allereerste begin. We rekenen op een stroom van ideeën die we een plek kunnen geven", aldus wethouder Duivesteijn.

Tijdens de Walk In werden de plannen en vooral de mogelijkheden voor Almere Hout Noord gepresenteerd en daarbij werd vooral om reacties en ideeën van belangstellenden gevraagd.

Oproep tot initiatieven
Het gaat erom dat mensen zélf de wijk maken. Tijdens de Walk In kwamen de eerste interessante ideeën al binnen. Deze gingen voornamelijk over het starten van kleine bedrijven en het bouwen van woningen met anderen. Maar bijvoorbeeld ook over een paard in de tuin - een woning bouwen met paardenstallen - en het bouwen van een huis met ouders om later de nodige zorg te kunnen geven. Sommige belangstellenden wilden hun goede ideeën nog niet zomaar prijs geven en sturen een reactie via de website in. Gemeente Almere en Ymere roepen iedereen op om initiatieven aan te melden zodat er een plek voor kan komen in de plannen. Kijk hiervoor op de website van wijk voor initiatieven.

Bouwen aan woning, bedrijf én wijk
De ontwikkeling van Almere Hout Noord gaat eerst en vooral over mensen. Almere Hout Noord wordt een ondernemende, talentvolle en ecologische wijk. In de wijk hebben mensen wat met elkaar. Ze bouwen niet aan alleen aan hun woning of bedrijf, maar ook aan de wijk. Bewoners, ondernemers en instellingen geven aan wat er nodig is op het gebied van bijvoorbeeld sport, ontmoeting en onderwijs. De wijk heeft een sterke hoofdstructuur met water, groen en statige stadslanen. Vervolgens zijn er kleinere buurten met hun eigen sfeer, waarbinnen veel vrijheid is voor bewoners en ondernemers om invulling te geven aan hun eigen manier van leven en werken. In Almere Hout Noord komen woningen en bedrijven is alle vormen en maten. Ymere en gemeente Almere werken op een unieke wijze samen aan de totstandkoming van deze Wijk voor initiatieven.