Gemeente Den Helder

Week van de techniek in Den Helder op: 2009-10-14

Ongeveer 2000 leerlingen uit de Noordkop bezoeken in de laatste week van oktober de `Week van de techniek' op Willemsoord in Den Helder. Deze techniekmanifestatie is speciaal voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Techniekeducatie is enorm belangrijk voor een `technische stad' als Den Helder en de gemeente ondersteunt de manifestatie dan ook van harte.

De technische sector is niet alleen voor Den Helder, maar ook voor de regio van groot belang. Wethouder onderwijs Linda Rose Smit: "Ook in de toekomst moeten er voor deze sector genoeg goed opgeleide werknemers zijn. Met activiteiten als de `Week van de Techniek' willen we jongeren bewust maken van de mogelijkheden in deze sector. We willen hun interesse wekken en ze een mogelijk toekomstperspectief bieden. De regio heeft met zijn (hoogwaardige) technische bedrijvigheid namelijk ontzettend veel te bieden. Maar natuurlijk wensen we de jongeren in de eerste plaats veel ontdekplezier in deze week!"

Proefjes en demonstraties
Er is namelijk van alles te beleven. In en rond de Kathedraal op Willemsoord kunnen de leerlingen op interactieve, praktische en ontdekkende wijze in contact komen met techniek: techniek in de breedste zin van het woord, het is immers overal aanwezig. Tientallen scholen, instellingen en bedrijven laten de jongeren op inspirerende wijze zien wat er allemaal mogelijk is. Onder meer door proefjes, demonstraties en activiteiten proberen zij de interesse van de jongeren te wekken. Want met die interesse begint het traject van een mogelijke loopbaan.

Diverse educatietrajecten
Techniekeducatie staat hoog op de landelijke onderwijsagenda. Het heeft in de Randstad en Brabant al laten zien dat onderwijs, ondernemers en lokale initiatieven goed met elkaar te verbinden zijn. De Kamer van Koophandel, het Ontwikkelingsbedrijf NHN en het Technocentrum NHN hebben diverse educatietrajecten opgestart in Den Helder en de Noordkop. De provincie en meerdere betrokken gemeenten steunen de initiatieven.

Kijk voor meer informatie op: www.weekvandetechnieknhn.nl